Οι Renault και Nissan οραματίζονται ένα "ηλεκτροκίνητο" 2022

Προσπαθούν να αφήσουν πίσω τα σκάνδαλα του παρελθόντος
07 Οκτωβρίου 2017 14:53
Οι Renault και Nissan οραματίζονται ένα

Η συμμαχία Renault και Nissan είναι γνωστό πως δραστηριοποιείται καιρό στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων (βλ. Leaf). Βέβαια το μέγιστο μέρος της προσοχής τους ήταν πάντοτε στραμμένο προς την βενζινο/πετρελαιοκίνηση. Αυτό πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα με το νέο σχέδιο που αποκάλυψε ο όμιλος Renault: 'Οδηγήστε το Μέλλον'. Πρόκειται ουσιαστικά για τον κοινό στόχο των δύο εταιριών να διαθέσουν στην αγορά έως και το 2022, 8 ηλεκτροκίνητα και 12 υβριδικά οχήματα, προσπαθώντας παράλληλα να αφήσουν πίσω τα σκάνδαλα του παρελθόντος (βλ. Εκπομπές Καυσαερίου), μειώνοντας στο μισό τη γραμμή που φέρει κινητήρες καύσης.

Κατά μια άποψη οι εταιρίες δεν θα μπορούσαν να κινηθούν και αλλιώς, αφού η Δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους των ορυκτών καυσίμων και της περιττής χρήσης των αυτοκινήτων. Στόχος της έως και το 2025, η πλήρης απαλλαγή απ' όλα τα βενζινοκίνητα στον αστικό πυρήνα της πόλης, ενώ σύσσωμη η Γαλλία ευελπιστεί για την ολοκληρωτική απαγόρευση πώλησης τέτοιων οχημάτων έως και το 2040.

Αν και η στροφή των δύο εταιριών δεν είναι τόσο δραματική όσο της Volvo που υπόσχεται πλήρη στροφή σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα εντός 2 ετών, παραμένει άλλη μια βεβαίωση ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα αποτελέσουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.