Ο Elon Musk θα ξαναχτίσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Πουέρτο Ρίκο

Η μεγαλύτερη προσπάθεια ανεξάρτητου ηλιακού δικτύου
07 Οκτωβρίου 2017 07:51
Ο Elon Musk θα ξαναχτίσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Πουέρτο Ρίκο

Η καταστροφή που βρήκε το Πουέρτο Ρίκο με τον τυφώνα Maria είναι πρωτοφανής. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Η Tesla έχει ήδη στείλει ομάδα ειδικών για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών και στο στήσιμο ενός προσωρινού δικτύου μπαταριών τροφοδοτούμενο από ηλιακά πάνελ.

Τώρα όμως, ο Elon Musk είναι έτοιμος να το πάει ένα βήμα παραπάνω. Η ανακοίνωση έγινε στο Twitter, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε. Απαντώντας σε ένα σχόλιο για το αν είναι εφικτή η ανοικοδόμηση του ηλεκτρικού δικτύου του νησιού χρησιμοποιώντας τα ηλιακά πάνελ και τις μπαταρίες της Tesla, ο Elon Musk δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν έχει δοκιμαστεί σε αυτή την κλίμακα, αλλά δεν υπάρχει και κάτι που να εμποδίζει τη χρήση σε αυτή τη διάσταση.

Την απάντησή του την πήρε “τοις μερητοίς” ο κυβερνήτης του νησιού, Ricardo Rossello, ο οποίος τον κάλεσε πάλι μέσω Twitter σε συνομιλίες.

Ο Elon Musk ήδη κατασκευάζει τη μεγαλύτερη εγκατάσταση μπαταριών ιόντων λιθίου για να τροφοδοτήσει τη Νότια Αυστραλία, ενώ έχει προϋπηρεσία στην τροφοδότηση μικρότερων νησιών με ενέργεια, όπως το Ta’u στην Αμερικανική Σαμόα και στο Kauai της Χαβάης.