ISS: Η πρώτη διαστημική βόλτα σε video 360 μοιρών

Οι οπαδοί της επίπεδης Γης το βιολί τους
06 Οκτωβρίου 2017 07:34
ISS: Η πρώτη διαστημική βόλτα σε video 360 μοιρών

Οι κοσμοναύτες Sergey Ryazansky και Fedor Yurchikhin του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού κατέγραψαν την πρώτη διαστημική βόλτα σε video 360 μοιρών, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του ISS. Το video δόθηκε στη δημοσιότητα και μπορείτε με ένα VR headset να αφήσετε το κενό του διαστήματος να σας κατακλύσει. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη σφαιρική ομορφιά της Γης όπως δεν την έχετε δει ποτέ, παρατηρώντας από κάτω σας τις ΗΠΑ και την Κούβα. Πρόκειται για συνεργασία της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos και του ρωσικού ειδησεογραφικού οργανισμού RT.

Οι κοσμοναύτες απελευθέρωσαν τρεις νανο-δορυφόρους, δύο από τους οποίους δημιουργήθηκαν από μαθητές στο Kursk. Ο τρίτος εκπέμπει μηνύματα σε πολλές γλώσσες, κάτι που οι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να ακούσουν στα 437.025MHz και 437.05MHz.

Καθότι η βλακεία όμως είναι ανίκητη, δεν είναι εύκολο να πειστούν όλοι για την αυθεντικότητα του video και ειδικά οι οπαδοί της θεωρίας πως η Γη είναι επίπεδη. “Καλή προσπάθεια, αλλά η Γη είναι επίπεδη”, “Στημένα πλάνα” και “CGI γραφικά” είναι λίγα από τα επιχειρήματα των flat-earthers.

Πολύ clipping σε αυτό το CGI, έπρεπε να περάσει περισσότερο χρόνο στο rendering. Ξεχάσατε μάλιστα να χρωματίσετε τα αστέρια.

Ωραία green screen. Η Γη είναι επίπεδη.

Γιατί fish eye φακό; Έχετε κάτι να κρύψετε;

Πάντα θέλεις fish eye φακό όταν είσαι κάτω από το νερό. Εκεί είναι και αυτοί οι κοσμοναύτες.

Δε δείχνουν το διάστημα, φοβούνται πως θα δούμε όλα τα UFO που πετούν τριγύρω.