Η Google παρουσίασε τα Home Mini και Max

Το Google Assistant σε δυο ακόμη συσκευές
05 Οκτωβρίου 2017 04:45
Η Google παρουσίασε τα Home Mini και Max

H Google όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, είχε πολλά καλούδια να μας παρουσιάσει στη φετινή hardware παρουσίασή της, αφού το Pixel 2 δεν ήταν το μόνο που έκλεψε τις εντυπώσεις. Δυο νέες συσκευές προστέθηκαν στην γκάμα εκείνων που κινούνται γύρω από το Google Assistant, λόγος για τα Home Mini και Home Max ηχεία της εταιρίας.



Το Home Mini αποτελεί άμεσο αντίπαλο του Echo Dot, αφού πρόκειται για μια μικρότερου μεγέθους, φθηνότερη και πιο ήσυχη πρόταση από εκείνη της Amazon. Σκοπός βέβαια της συσκευής δεν είναι απλά η αναπαραγωγή μουσικής, αλλά η προσθήκη των δυνατοτήτων που προσφέρει το Assistant (βλ. Ενημέρωση νέων, αναφορές προγράμματος/ατζέντας, αναπαραγωγή ακουστικών εκπομπών, καθώς και έλεγχος άλλων google-related συσκευών) σε ακόμη περισσότερα δωμάτια του σπιτιού σας, με την εταιρία να υπόσχεται ασύρματη σύνδεση με κάθε ηχείο που ενσωματώνει δυνατότητες Chromecast.



Το Home Max από την άλλη είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του HomePod της Apple. Πρόκειται για μια πιο Hi-Fi συσκευή δύο καναλιών, με τα woofer (4.5-ιντσών) και τα tweeter του να καλύπτονται από μια υφασμάτινη "μάσκα". Τα ενσωματωμένα far-field μικρόφωνα της εταιρίας υπόσχονται κάλυψη ακόμη και όταν ακούτε μουσική, ενώ μέσω ενός machine learning χαρακτηριστικού που η Google ονομάζει Smart Sound, τα ηχεία έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στο χώρο και το είδος της μουσικής που αναπαράγουν (πχ. να αυξομειώσουν ανάλογα την ένταση όταν δουλεύει το πλυντήριο ρούχων). Μεταξύ των λοιπών χαρακτηριστικών θα βρει κανείς τον έλεγχο αφής, τη δυνατότητα δικτύωσης μέσω Bluetooth -πέραν του Cast-, καθώς και την ύπαρξη μιας 3.5mm audio jack θύρας. 

Οι προ-παραγγελίες των Home Mini και Home Max έχουν κιόλας ξεκινήσει, ενώ θα βρίσκονται στην αγορά από τις 19 Οκτωβρίου και το Δεκέμβρη αντίστοιχα. Η τιμή του μικρού έχει οριστεί στα $49 δολάρια κυκλοφορώντας σε τρείς χρωματικές αποχρώσεις (Chalk, Charcoal και Coral), ενώ το μεγάλο θα πωλείται στα $399 προσφέροντας ένα δωρεάν χρόνο στην υπηρεσία YouTube Music. Τέλος, η Google εγκαινιάζει την είσοδο της πλατφόρμας Home στην Ιαπωνία, προσφέροντας παράλληλα υποστήριξη πολλαπλών χρηστών σε όλες τις αγορές του κόσμου.