Η Microsoft δίνει τέλος στο Groove Music

Παροτρύνει τους χρήστες του να μεταβούν στο Spotify
04 Οκτωβρίου 2017 04:00
Η Microsoft δίνει τέλος στο Groove Music

Σε μια καθόλου απρόσμενη κίνηση προέβη η Microsoft, δίνοντας τέλος στην υπηρεσία αγοράς και streaming μουσικής, Groove Music και Groove Music Pass αντίστοιχα. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για την πλατφόρμα της εταιρίας που αποτέλεσε το διάδοχο του Zune Music Pass. Δυστυχώς για τη Microsoft βέβαια, η διάθεση της 're-branded'' πλατφόρμας της βρήκε την αγορά κορεσμένη (βλ. Spotify, Apple Music, Soundcloud, κ.α.).

Οι χρήστες της υπηρεσίας δεν έχουν να λόγο να θορυβούνται πάντως, αφού φαίνεται πως η Microsoft και ο γίγαντας της streaming μουσικής βιομηχανίας, Spotify ήρθαν σε κάποιου είδους συμφωνία. Ήταν η διάθεση της υπηρεσίας της δεύτερης στο Xbox One -πριν από δυο περίπου μήνες-, που αποτέλεσε μάλλον το πρώτο κομμάτι του μεταβατικού σταδίου, με τη Microsoft να συνεχίζει τη μετάβαση παροτρύνοντας τους πελάτες της να μεταφερθούν στο Spotify. Η εφαρμογή του Groove Music θα βοηθήσει και αυτή, αφού θα δεχτεί ενημέρωση στις 9 Οκτωβρίου, προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο μεταφοράς της συλλογής και των λιστών αναπαραγωγής των χρηστών από τη μια υπηρεσία στην άλλη.

Η εταιρία θα δώσει οριστικό τέλος στο Groove Music στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, επιστρέφοντας χρήματα σε όσους έτυχε με κάποιο τρόπο να έχουν πληρώσει για μήνες μετά το πέρας της λήξης της υπηρεσίας.