Η Huawei ανακοίνωσε το Nova 2i

Με τέσσερις συνολικά κάμερες
03 Οκτωβρίου 2017 04:15
Η Huawei ανακοίνωσε το Nova 2i

Η Huawei, ανακοίνωσε εχθές -σχετικά αθόρυβα- το νέο της κινητό τηλέφωνο, nova 2i. Αν κρίνουμε με γνώμονα το σύνολο των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων της συσκευής, πρόκειται για μια ακόμη πρόταση της εταιρίας στη high-end κατηγορία προϊόντων.

Η συσκευή έρχεται εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή Kirin 659 να κλειδώνει στα 2.36GHz, ένα οκταπύρηνο θηρίο που αποδίδει εξαιρετικά εν συγκρίσει με τον Kirin 960 της ναυαρχίδας της εταιρίας, P10. Τα 4GB μνήμης, τα 64GB επεκτάσιμου (βλ. microSD) αποθηκευτικού χώρου, καθώς και η FullView 5.9-ιντσών IPS οθόνη του (res. 1080x2160) φαίνεται να ταιριάζουν γάντι με την 3.340mAh μπαταρία του, αφού υπόσχεται έως και δύο ημέρες "φυσιολογικής" χρήσης. Φυσικά, χρέη λειτουργικού τελεί η έβδομη έκδοση του Android, Nougat, με το κλειστού κώδικα θέμα της εταιρίας, EMUI 5.1 να ολοκληρώνει τη σύνθεση.



Ειδοποιός διαφορά του από το σύνολο των άλλων προτάσεων της αγοράς είναι το πλήθος των καμερών που φέρει, αφού η Huawei αποφάσισε να ενσωματώσει τέσσερις στο σασί του. Έχουμε να κάνουμε με έναν συνδυασμό καμερών των 16/2MP και 13/2MP, οπίσθιες και εμπρόσθιες του κινητού αντίστοιχα, με το μικρό αισθητήρα να αναλαμβάνει τη χειραγώγηση του DOF (Depth Of Field) και τη δημιουργία του Bokeh εφέ. Παράλληλα, το flash που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του κινητού, έχει τη δυνατότητα διάχυσης 120 μοιρών, καθώς και δύο σταδίων φωτεινότητας, επιτρέποντας πιο φυσικά χρώματα στις selfies μέσω της χρήσης CRI (Color Rendering Index) φωτός. Η εταιρία φαίνεται να αξιοποιεί το νέο της hardware και με software μέσα, προσφέροντας στους χρήστες της δυο νέα χαρακτηριστικά. Το ένα έχει να κάνει με την παραμετροποίηση του σημείου εστίασης μετά τη λήψη της εικόνας, ενώ το δεύτερο ονομάζεται Moving Picture Mode και προσφέρει κάτι αντίστοιχο των κινούμενων εικόνων που είδαμε για πρώτη φορά από την Apple.

Τέλος, το κινητό μετρά 156.2 x 75.2 x 7.5mm σε διαστάσεις, με το βάρος του να μη ξεπερνά τα 164g. Θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματικές αποχρώσεις (Aurora Blue, Prestige Gold και Graphite Black), με την ημερομηνία διάθεσης και την τιμή λιανικής πώλησης να παραμένουν ακόμη άγνωστες.