Η Aston Martin σχεδιάζει ένα υποβρύχιο για λίγους τυχερούς

Άκρως επηρεασμένο από τον πράκτορα 007
30 Σεπτεμβρίου 2017 04:45
Η Aston Martin σχεδιάζει ένα υποβρύχιο για λίγους τυχερούς

Έκπληξη προκάλεσε η Βρετανική εταιρία κατασκευής sport αυτοκινήτων, Aston Martin, με τα σχέδια της να κατασκευάσει ένα συλλεκτικό, διθέσιο υποβρύχιο. Η αγαπημένη εταιρία του James Bond σε συνεργασία με την Triton Submarines, πρόκειται αρχικά να δημιουργήσει ένα concept υποβρύχιο, με ονομασία Project Neptune, βασισμένο στο υπάρχον μοντέλο της Triton, 1650/3 LP, το οποίο εν καιρώ θα παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό.

Το 1650/3 LP χαρακτηρίζεται ως Super-Yacht Sub, και κοστολογείται στα 3.3 εκατομμύρια δολάρια. Η Triton διαφημίζει το υποβρύχιο ως ένα από τα καλύτερά της και κατάλληλο υποψήφιο για το συγκεκριμένο project. Μπορεί να φτάσει σε βάθος 500 μέτρων και να λειτουργεί για 12 συνεχόμενες ώρες.

Ο Marek Reichman, αντιπρόεδρος και CCO της Aston Martin, τόνισε:

Το Project Neptune χαρακτηρίζεται από την τέλεια και ταυτόχρονα κομψή εξωτερική του εμφάνιση. [...]Έχουμε χρησιμοποιήσει τις ίδιες τεχνικές και μεθόδους που εκφράζουν το πάθος και την αφοσίωση στην αισθητική, τη μηχανική και την ομορφιά όπως στα αυτοκίνητά μας.

Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι, η ιδέα ενός κλασσάτου ατομικού υποβρυχίου είχε εκπλήξει τον κινηματογράφο της εποχής με το "Η κατάσκοπος που με αγάπησε" του 1977. Τότε ήταν μία Lotus που μεταμορφώνεται σε υποβρύχιο. Σήμερα, η Aston Martin θέλει να προσφέρει μια αντίστοιχη πολυτελή πρόταση μόνο για το βυθό.

Tags: