Η θρυλική Aston Martin του James Bond ήταν κλεμμένη εδώ και 25 χρόνια και βρέθηκε τώρα

Την αναζητούν από το 1997 και υπήρχαν θεωρίες για το που βρίσκεται
02 Ιανουαρίου 2022 14:33
Η θρυλική Aston Martin του James Bond ήταν κλεμμένη εδώ και 25 χρόνια και βρέθηκε τώρα

Η θρυλική Aston Martin DB5 που οδηγούσε ο James Bond του μακαρίτη Σον Κόνερι είχε κλαπεί πριν από 25 χρόνια, καθώς φυλασσόταν σε μια αποβάθρα στο αεροδρόμιο της Μπόκα Ρατόν στη Φλόριντα. Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν θεωρίες για το που βρίσκεται το θρυλικό πολυτελές όχημα του Πράκτορα 007 που τον συνόδευσε στην ταινία "Goldfinger" (1964), αλλά από το 1997 είχαν χαθεί τα ίχνη του και το μυστήριο παρέμενε. 

Πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα μοναδικό και ειδικά κατασκευασμένο μοντέλο της DB5 του ΄63 για τις ανάγκες της ταινίας. Και αυτό διότι πάνω του φέρει τα κανονικά gadgets και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία "Goldfinger", όπως πολυβόλα, εκτινασσόμενα καθίσματα, αλεξίσφαιρη επένδυση, εκτοξευτήρες νερού και λαδιών, καταστροφείς ελαστικών και πολλά ακόμα. 

Μέχρι σήμερα όπου το Motorious του Yahoo δημοσιεύει άρθρο που ισχυρίζεται πως εντόπισε την τοποθεσία της DB5 του '63 στη Μέση Ανατολή, χωρίς όμως φυσικά να αποκαλύπτει την ακριβή τοποθεσία του για ευνόητους λόγους. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ένα αυτόπτης μάρτυρας εντόπισα το αυτοκίνητο σε μια ιδιωτική συλλογή, με τα πιθανά μέρη που μπορεί να βρίσκεται να είναι το Ντουμπάι, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν. Μάλιστα, λέγεται ότι κάποιος μπόρεσε και ταυτοποίησε τις πινακίδες της κλεμμένης Aston Martin DB5 του James Bond. 

Η αξία του σύμφωνα με ερευνητές υπολογίζεται πάνω από $25 εκατομμύρια δολάρια και ελπίζουν να επιστρέψει στον τόπο που φυλασσόταν σύντομα.