Ο Chrome είναι ο πιο ασφαλής browser

Απέναντι στον Edge και τον Explorer
22 Σεπτεμβρίου 2017 05:15
Ο Chrome είναι ο πιο ασφαλής browser

Νέα έρευνα που διεξήχθη από την Γερμανική εταιρία κυβερνοασφάλειας, X41 D-Sec, δείχνει πως για ακόμα μια φορά ο Google Chrome είναι ο πιο ασφαλής σύγχρονος φυλλομετρητής.

Η έρευνα είχε ως αντικείμενα τους Chrome, Edge και Internet Explorer στους οποίους εξαπολύθηκαν διάφορες επιθέσεις για να δοκιμαστούν οι ευπάθειες τους σε κάθε μια από αυτές. Οι δύο browser της Microsoft απογοήτευσαν με τα αποτελέσματα τους αφού αυτά έδειξαν πως οι δικλίδες ασφαλείας της εταιρίας, παραβιάζονται εύκολα από έναν έμπειρο ηλεκτρονικό εγκληματία. Αίσθηση έκανε, συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο σύγχρονος Edge, χρησιμοποιεί των παλιό Internet Explorer ως πρόγραμμα legacy, παραπέμποντας στη χρήση του για μια συγκεκριμένη λίστα σελίδων. Ανακαλύπτοντας αυτό, οι ερευνητές κατάφεραν να χειριστούν μια απο αυτές τις σελίδες της επίμαχης λίστας, αποδεικνύοντας έτσι πως ένας χρήστης μπορεί εσκεμμένα να φύγει από την στοιχειώδη ασφάλεια που του προσφέρει ο Edge.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκε επίσης, ότι ο σύγχρονος φυλλομετρητής της Microsoft δίνει ελεύθερα πρόσβαση σε πόρους τους συστήματος όπως το δίκτυο, επεξεργαστή και μνήμη συστήματος κάτι που ο Chrome είναι προγραμματισμένος να αποφεύγει.

Να σημειωθεί εδώ πως όλη η έρευνα έγινε με χρηματοδότηση της Google, με την εταιρία X41 να διαβεβαιώνει πως δεν έπαιξε κανέναν ρόλο η χρηματοδότηση στα αποτελέσματα και ότι έγιναν όλες οι δοκιμές αμερόληπτα.