Νέα μοντέλα ρομποτικών φρουρών από την Knightscope

Παρουσιάστηκαν τα K1 Stationary και K7 Buggy
22 Σεπτεμβρίου 2017 04:00
Νέα μοντέλα ρομποτικών φρουρών από την Knightscope

Μια από τις startup της περίφημης Silicon Valley, που κατάφερε να κάνει την διαφορά στην αγορά της ασφάλειας είναι η Knightscope με τους ρομποτικούς της φύλακες. Η εταιρία με το πρώτο μοντέλο, K5 Security Robot, άλλαξε τα δεδομένα της αυτόματης ασφάλειας δημόσιων χώρων, αφού πλέον περιπολεί έναν μεγάλο αριθμό χώρων στάθμευσης στην Καλιφόρνια. Τώρα η Knightscope παρουσίασε την καινούρια σειρά από φύλακες που υπόσχονται πολλά περισσότερα.

Η Αμερικάνικη startup παρουσίασε τα K1 Stationary και K7 Buggy. Ξεκινώντας από το “μικρό” μοντέλο, πρόκειται για έναν σταθερό ρομποτικό “φρουρό”, όπως προδίδει η ονομασία του, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με διαφόρων ειδών αισθητήρες που τους αξιοποιεί για να σκανάρει περαστικούς για όπλα ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Το K7 Buggy, έρχεται να αντικαταστήσει τον περιορισμένο πρόγονο του K1 Security Robot, αφού όπως δηλώνει ο επικεφαλής της εταιρίας, William Santana Li, πρόκειται για ένα ρομπότ εξελιγμένης τεχνολογίας με δυνατότητα κίνησης σε πολλούς διαφορετικούς τύπους εδάφους.

Οι λύσεις που προσφέρει η Knightscope σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα επαγγέλματα ασφαλείας, καθώς δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν κάποιον κακοποιό. Είναι ιδανικά στο να περιπολούν και να ελέγχουν πολλούς χώρους εξονυχιστικά με τους αισθητήρες τους, μειώνοντας το κόστος φύλαξης, αφού η εταιρία νοικιάζει τα K1 $7/ώρα, το μισό κόστος από έναν άνθρωπο.