Αυτός ο ρομποτικός σκύλος πετάει φλόγες και είναι λες και βγήκε από ταινία τρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίστε τον Thermonator
25 Απριλίου 2024 19:52
Αυτός ο ρομποτικός σκύλος πετάει φλόγες και είναι λες και βγήκε από ταινία τρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα από ένα βίντεο που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας ή καλύτερα ταινία…τρόμου, η εταιρία Throwflame αποκάλυψε πως δέχεται πλέον παραγγελίες για το ρομποτικό σκύλο της που έχει τη δυνατότητα να πετά φλόγες!

Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν πρόκειται για κάποιον sci-fi εφιάλτη, αλλά για πραγματικότητα. Ο Thermonator είναι ο πρώτος ρομποτικός σκύλος του κόσμου που είναι εξοπλισμένος με φλογοβόλο. Αυτό το τετράποδο τεχνολογικό θαύμα αναπτύχθηκε από την εταιρεία κατασκευής φλογοβόλων Throwflame με έδρα το Οχάιο και συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες αιχμής. Για παράδειγμα έχει 4D LiDAR για να σκανάρει το περιβάλλον και να βλέπει τυχόν εμπόδια που υπάρχουν μπροστά του. Διαθέτει επίσης οκταπύρηνο επεξεργαστή για να διαχειρίζεται τις AI λειτουργίες του, wide-angle κάμερα στο μπροστινό του μέρος, 4G, Wi-Fi 6 και Bluetooth συνδεσιμότητα, καθώς και μπαταρία χωρητικότητας 15,000mAh.

Όσον αφορά το φλογοβόλο του, το ρομπότ μπορεί να εκτοξεύει φλόγες μέχρι και 10 μέτρα μακριά! Χρησιμοποιείται βενζίνη ή καύσιμο βενζίνης/ντίζελ, το οποίο αναφλέγεται με ένα τόξο πλάσματος. Ο χειρισμός του ρομπότ γίνεται απομακρυσμένα μέσω mobile εφαρμογής, με στόχο να παραμείνουν ασφαλείς οι χειριστές. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία το ρομπότ μπορεί να έχει πολλές χρήσης, όπως για τη διαχείριση αγροκτημάτων ή για γυρίσματα ταινιών και σόου ψυχαγωγίας. Η εταιρία δέχεται βέβαια παραγγελίες και από κυβερνήσεις ή άλλους οργανισμούς, για αμυντικούς ή άλλους σκοπούς.

Ένα Thermonator με όλα τα αξεσουάρ του, όπως λέιζερ στόχευση και φώτα στο μπροστά μέρος κοστίζει $9,420. Μπορείτε να δείτε το… ανατριχιαστικό βίντεο παρουσίασής του μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: