Το ηλεκτρικό λεωφορείο της Proterra έχει αυτονομία 1.770 χιλιόμετρα

Ρεκόρ απόστασης στα ηλεκτρικά οχήματα
21 Σεπτεμβρίου 2017 04:45
Το ηλεκτρικό λεωφορείο της Proterra έχει αυτονομία 1.770 χιλιόμετρα

Οι εξελίξεις από τον  χώρο της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας δε σταματούν τον τελευταίο καιρό, με όλες τις startup αλλά και τις καταξιωμένες εταιρίες να ανταγωνίζονται η μία την άλλη στα επιτεύγματα. Η τελευταία είδηση, προς έκπληξη πολλών, προέρχεται από μια μικρή σχετικά startup εταιρία, η οποία εργάζεται πάνω στα ηλεκτρικά μαζικά μέσα μεταφοράς.

Η εταιρία δημιούργησε και δοκίμασε ένα από τα πιο εξελιγμένα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, το Catalyst E2 Max. Το συγκεκριμένο φέρει μια τεράστια μπαταρία 660kWh η οποία στην δοκιμή, του χάρισε αυτονομία 1770 χιλιομέτρων, σημειώνοντας ρεκόρ στην απόσταση που έχει διανυθεί από οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα μέχρι τώρα με μία φόρτιση. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τεστ έγινε κάτω από ιδανικές συνθήκες, χωρίς φόρτο επιβατών, χωρίς στάσεις, με ήπια καιρικά φαινόμενα και μέσα σε πίστα αλλά παρόλα αυτά είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα το οποίο υπόσχεται πολλά και για τις κανονικές συνθήκες.

Το Catalyst E2 Max, λέγεται ότι έχει τεχνολογία fast charging, η οποία υπόσχεται πλήρη φόρτιση μπαταρίας μέσα σε 1 ώρα. Δεδομένων όλων των παραπάνω, το λεωφορείο της Proterra είναι ένας από τους καλύτερους υποψηφίους για αντικατάσταση των κλασικών συμβατικών λεωφορείων ενώ φήμες θέλουν τα πρώτα Catalyst να βγαίνουν στους δρόμους του Los Angeles στα τέλη του 2017.