Το Pi φορτίζει τις συσκευές σας ασύρματα ενώ τις χρησιμοποιείτε

Πραγματικά ασύρματη φόρτιση χωρίς επαφή σε επιφάνεια
20 Σεπτεμβρίου 2017 04:15
Το Pi φορτίζει τις συσκευές σας ασύρματα ενώ τις χρησιμοποιείτε

Τώρα που όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στην τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, που βρίσκεται χρόνια στα ράφια των καταστημάτων, αλλά τώρα ήρθε και στα iPhones, μια νέα startup εταιρία, δημιούργησε μια συσκευή που θα σας επιτρέπει να φορτίζετε τα gadget σας ενώ τα χρησιμοποιείτε.

Οι δημιουργοί της εταιρίας και του προϊόντος, Macdonald και Lixin Shi, παρουσίασαν το Pi στην έκθεση TechCrunch Disrupt ενώ έκαναν και επίδειξη των δυνατοτήτων του. Με τη χρήση της συντονισμένης επαγωγής, την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί και το πρωτόκολλο Qi και έναν εξελιγμένο αλγόριθμο που μορφοποιεί τα μαγνητικά κύματα γύρω από τις συσκευές μπορεί να φορτίσει πολλά gadget ταυτόχρονα σε απόσταση έως και 30 εκατοστών. Στην συγκεκριμένη επίδειξη το Pi φόρτισε 4 κινητές συσκευές ταυτόχρονα ενώ αυτές βρισκόντουσαν σε διαφορετικά σημεία και καμία δεν βρισκόταν κολλημένη στον φορτιστή.

Ο Macdonald τόνισε πως η συσκευή έχει την δυνατότητα να φορτίσει έως και 4 συσκευές με πλήρη ταχύτητα ενώ όταν προστίθενται και άλλες η ταχύτητα ελαττώνεται ελάχιστα. Το Pi έχει μέγιστη έξοδο 20 Watt με περιθώριο αύξησης σε επόμενο μοντέλο.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει συναντήσεις και συζητήσεις με μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς για την σύναψη συνεργασίας, με στόχο την ενσωμάτωση αυτής τεχνολογίας σε άλλες συσκευές όπως το Google Home ή το Amazon Echo μιας και αυτές είναι σχεδιασμένες να βρίσκονται στο κέντρο ενός νοικοκυριού.

Προς το παρόν μπορείτε να προμηθευτείτε το Pi από την επίσημη ιστοσελίδα, κάνοντας προ παραγγελία με έκπτωση $50 από την τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά οι δημιουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα είναι κάτω των $200.