Ο λόγος που απέτυχε το Face ID κατά την παρουσίαση της Apple

Η ντροπιαστική στιγμή του Craig Federighi
13 Σεπτεμβρίου 2017 14:09
Ο λόγος που απέτυχε το Face ID κατά την παρουσίαση της Apple

Οι άτυχες και άβολες στιγμές κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όταν όμως αυτός ο κάποιος είναι η Apple και η παρουσίαση μόλις δευτερόλεπτα πριν εξυμνεί την ακρίβεια του Face ID στο νέο iPhone X, οποιαδήποτε “στραβή” αναμένεται να σχολιαστεί έντονα. Έτσι και έγινε με  τον Craig Federighi, τον υπεύθυνο λογισμικού της Apple, όταν θέλοντας να επιδείξει το Face ID αυτό απλά δε λειτούργησε, αναγκάζοντάς τον να αλλάξει συσκευή σκουπίζοντας το πρόσωπό του από ιδρώτα. Ευτυχώς για αυτόν, η δεύτερη συσκευή λειτούργησε όπως έπρεπε.

Οι εικασίες πολλές. Το Face ID δε λειτουργεί όπως πρέπει, o Federighi ήταν ιδρωμένος και το πρόσωπό του αντανακλούσε το σύστημα της Apple και πολλά ακόμα. Ωστόσο φαίνεται πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο Face ID σύστημα αλλά στο σύστημα δεύτερης επιβεβαίωσης της Apple.

Όπως και με το Touch ID, έτσι και εδώ, μετά από κάθε επανεκίννηση της συσκευής ή μετά από αρκετές ώρες μη χρήσης αυτής, η iOS συσκευή ζητά τον κωδικό σας παρά το γεγονός πως έχετε δώσει το δακτυλικό σας αποτύπωμα, ή σε αυτή την περίπτωση το πρόσωπό σας. Στην οθόνη διαβάσαμε το γνωστό μήνυμα “ο κωδικός σας απαιτείται για να λειτουργήσει το Face ID”.

Παρόλα αυτά η στιγμή θα μείνει στην ιστορία και αν μη τι άλλο έδωσε πάτημα στους επικριτές της νέας αυτής τεχνολογίας, όχι μόνο για την ακρίβειά της αλλά και για την λειτουργικότητά της. Να σημειώσουμε πως κατά την παρουσίαση η Apple τόνισε πως το Face ID “μαθαίνει” συνεχώς το πρόσωπό σας, ανιχνεύοντας ακόμα και τις αλλαγές της ηλικίας, ενώ τα δεδομένα του προσώπου σας αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή και όχι στο cloud.