Το Google Play ετοιμάζεται για την αγορά της Κίνας

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία
06 Σεπτεμβρίου 2017 04:27
Το Google Play ετοιμάζεται για την αγορά της Κίνας

Με την ίσως, μεγαλύτερη εταιρία διαδικτυακών υπηρεσιών στον πλανήτη να απέχει κοντά μια δεκαετία από την τεράστια αγορά της Κίνας, νέα στοιχεία εμφανίζονται και υποστηρίζουν πως αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Μικρές αλλαγές μέσα στο Google Play Developer Console, πλατφόρμα των προγραμματιστών για Android, υποδεικνύουν πως η επέκταση του Google Play Store στην Κίνα δεν είναι μακριά. Ακόμα ένα ηχηρό στοιχείο είναι πως ξαφνικά στη σελίδα “Pricing & Distribution” που είναι ο οδηγός έκδοσης εφαρμογών για τους προγραμματιστές, εμφανίστηκε η επιλογή της Κίνας χωρίς καμία προειδοποίηση.

Να σημειωθεί, πως πλέον το Κινέζικο Firewall (Great Firewall of China) που είναι υπεύθυνο για τον περιορισμό πρόσβασης σε πολλές μεγάλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, σταμάτησε να μπλοκάρει την υπηρεσία του Google Play, η οποία πλέον είναι προσβάσιμη από πολλά σημεία της χώρας.

Αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πότε η Google σχεδιάζει να ανοίξει επίσημα την υπηρεσία Play στη χώρα με ποσοστό 80% Android smartphones, είναι αναμφισβήτητα μια πολύ λογική επιχειρηματική κίνηση. Δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες όσο αφορά την υπόλοιπη πλατφόρμα υπηρεσιών της Google, αλλά αναμένουμε ενημέρωση από την εταιρία στο προγραμματισμένο event για το Google Pixel  2.