Το Reddit γίνεται εν μέρει κλειστού κώδικα

Μικρότερα κομμάτια του θα διατίθενται ως open source
05 Σεπτεμβρίου 2017 04:04
Το Reddit γίνεται εν μέρει κλειστού κώδικα

Η ιστοσελίδα "πρωτοσέλιδο" του διαδικτύου, γνωστή ως Reddit, από το 2008 προσέφερε τον πηγαίο κώδικά της δωρεάν, με στόχο τη διατήρηση της κοινότητάς της ζωντανή, παρά το οποιοδήποτε κόστος. Αν και η εταιρία απέχει αρκετά από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί την αύξηση τόσο των χρηστών, όσο και των δυνατοτήτων της. Ελέω αυτού, η ίδια φαίνεται να βιώνει ένα αναμενόμενο άγχος σχετικά με τη διατήρηση της υπεροχής απέναντι σε ανταγωνιστικές εφαρμογές.

Σε ανακοίνωσή του λοιπόν το Reddit, κάνει λόγο για την απαγόρευση της πρόσβασης του "κοινού" στον κεντρικό, μονολιθικό, πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας και των κινητών εφαρμογών, παρέχοντας όμως παράλληλα πρόσβαση σε πολλά, μικρότερα, κομμάτια κώδικα που θα αφορούν συγκεκριμένες, ολοκληρωμένες λειτουργίες. Θα ήταν δύσκολο άλλωστε να αναπτύξουν νέα χαρακτηριστικά όπως το direct video upload, χωρίς να έχουν ταυτόχρονα παραδώσει τις "οδηγίες κατασκευής" στους αντιπάλους τους.

Αν είστε χρήστες του Reddit, πείτε μας στα σχόλια αν η νέα πολιτική της εταιρίες θα επηρεάσει το κατά πόσο κάνετε χρήση της πλατφόρμας.