Ανάπτυξη 10% στα wearables με την Xiaomi να ηγείται της αγοράς

Ξεπερνά Apple, Fitbit και Samsung
01 Σεπτεμβρίου 2017 14:15
Ανάπτυξη 10% στα wearables με την Xiaomi να ηγείται της αγοράς

Η Xiaomi πήρε το στέμμα στην αγορά των wearables από την Fitbit στις αρχές της χρονιάς. Τώρα, με τα δεδομένα που έρχονται στο φως από την IDC, φαίνεται πως συνεχίζει να αυξάνει τη διαφορά της. Οι mobile εταιρίες παρήγαγαν 26.3 εκατομμύρια wearables παγκοσμίως το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο, μια αύξηση 10.3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αναδεικνύοντας την ανοδική τάση στα wearables.

Η Xiaomi ηγείται αυξάνοντας την παραγωγή της κατά 0.4%, δηλαδή 400.000 μονάδες, με τη σειρά Mi Band να είναι η πιο δημοφιλής. Το μερίδιο αγοράς της Xiaomi είναι 13.4%.

Η Apple βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13%, με ετήσια ανάπτυξη 3.4%, δηλαδή 1.1 εκατομμύριο μονάδες Apple Watch Series 1 και Series 2.

Η Fitbit συνεχίζει την πτωτική πορεία κατά 11.1% με 2.3 εκατομμύρια λιγότερες συσκευές στην παραγωγή. Να υπενθυμίσουμε πως βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αναμένοντας την κυκλοφορία του πρώτου της smartwatch.

Η Garmin σημείωσε πτώση, η Fossil άνοδο, ενώ εντύπωση προκαλεί η πτώση της Samsung, η οποία δεν εμφανίζεται καν πλέον στην πρώτη πεντάδα.

Η ανάπτυξη της αγοράς ευνόησε νέα και ανερχόμενα προϊόντα στο δεύτερο τρίμηνο. Τα smartwatches σημείωσαν ανάπτυξη διψήφιου αριθμού σε σχέση με πέρυσι, με την μεγάλη αυτή ανάπτυξη να αποδίδεται στο ολοένα και αυξανόμενο αριθμό μοντέλων που απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, για παράδειγμα τους ακολούθους της μόδας και τους δραστήριους ανθρώπους σε συνδυασμό με το τεχνόφιλο κοινό, τις χαμηλότερες τιμές και τη διαρκώς θερμότερη αποδοχή από τους καταναλωτές και τις εταιρίες. Σημαντικός παράγοντας είναι και ο τρόπος με τον οποίο τα smartwatches προσπαθούν να γίνουν αυτόνομες συσκευές, περισσότερες εφαρμογές γίνονται διαθέσιμες και το smartwatch γίνεται σταδιακά ένα καταλληλότερο προϊόν για τη μαζική αγορά. Εν τω μεταξύ, είδαμε επίσης τριψήφιο αριθμό ανάπτυξης στην ένδυση και τα ακουστικά. - IDC research manager Ramon Llamas