Οι λάμπες Hue της Philips θα συγχρονίζονται με την τηλεόρασή σας

Θα αποκτήσουν δυνατότητες Ambilight
01 Σεπτεμβρίου 2017 14:40
Οι λάμπες Hue της Philips θα συγχρονίζονται με την τηλεόρασή σας

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που η Philips παρουσίασε και κυκλοφόρησε τη σειρά προϊόντων της, Hue. Έκτοτε πολλές εταιρίες προσπάθησαν να βγάλουν ανταγωνιστικά προϊόντα, η Philips όμως βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά, άλλοτε με την απόκτηση ενός ακόμη συνεργάτη και άλλοτε με την προσφορά μιας ακόμη λάμπας "κομμένης και ραμμένης"' για ένα συγκεκριμένο είδος/χώρο χρήσης (βλ. Μπάνιο: Strunna, υπνοδωμάτιο: Buckram, κ.α.).



Για να γιορτάσει λοιπόν τα γενέθλια της, η εταιρία παρουσιάζει ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό, που ακούει στο όνομα 'Hue Entertainment'. Πρόκειται στην ουσία για μια δυνατότητα εφάμιλλης του Ambilight, όπου η μεγάλη γκάμα των λαμπτήρων της εταιρίας θα αλλάζει χρώμα δηλαδή, ανάλογα με αυτό που αναπαράγει η οθόνη περιμετρικά της (βλ. Παιχνίδια, μουσική και ταινίες). Για να το πετύχει αυτό η εταιρία θα προσκαλέσει τους συνεργάτες της, καθώς και άλλους τιτάνες της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας ώστε να υπογράψουν/δηλώσουν συμμετοχή στο early-access πρόγραμμά της που ξεκινά τον Οκτώβρη, δίνοντας τους πρόσβαση στο API της. Η γενική διάθεση στο κοινό είναι προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο.

Παράλληλα, η εταιρία σταμάτησε την κυκλοφορία του bundle που περιλάμβανε τρεις λάμπες, προσφέροντας πλέον δύο πακέτα των δύο και των τεσσάρων. Οι λευκοί μόνο λαμπτήρες θα κοστίζουν $99 δολάρια, ενώ εκείνοι με τη δυνατότητα dimming και οι χρωματιστοί, $149 και $199 δολάρια αντίστοιχα. Τέλος, όσοι κάνουν χρήση λαμπτήρων τρίτων κατασκευαστών χρησιμοποιώντας το hub της εταιρίας για τον έλεγχο τους, θα εξακολουθούν να έχουν την ίδια δυνατότητα και το 2018 αφού το ZigBee 3.0 θα δώσει το παρών και στα νέα προϊόντα.