Lenovo Legion 9i: To νέο “κτήνος“ gaming laptop με εσωτερικό σύστημα υδρόψυξης και ανάλογη τσουχτερή τιμή

Φυσικά με την ανάλογη τιμή για τα άκρως εντυπωσιακά specs του
01 Σεπτεμβρίου 2023 13:48
Lenovo Legion 9i: To νέο “κτήνος“ gaming laptop με εσωτερικό σύστημα υδρόψυξης και ανάλογη τσουχτερή τιμή

Η Lenovo ανακοίνωσε το Legion 9i ένα πραγματικό "κτήνος" gaming laptop που ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο του είδους του, με ενσωματωμένο εσωτερικά σύστημα υδρόψυξης. Μέχρι πρότινος η υδρόψυξη στα gaming laptops γινόταν με εξωτερικό module ή απλώς τα gaming laptop χρησιμοποιούσαν σοφιστικέ τρόπους παραδοσιακές μεν αερόψυξης. 

Πρόκειται για το σύστημα ψύξης ονόματι "Coldfront" το οποίο η Lenovo ανέπτυξε σε συνεργασία με την Cooler Master, το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες σωλήνες που εκπνέουν ζεστό αέρα πάνω από την περιοχή του πληκτρολογίου, ενώ υπάρχουν κι άλλες γρίλιες στο σασί του laptop. 

Και λογικό να απαιτεί υδρόψυξη μιας και τα υπόλοιπα specs του δεν είναι γαι να παίζει κανείς με τη θερμότητα. Εντός του το Legion 9i έρχεται εξοπλισμένο με έναν επεξεργαστή Intel Core i9-13980HX μαζί με την Nvidia GeForce RTX 4090, ενώ στις RAM μπορείτε να διαλέξετε είτε διάταξη σε 32 GB DDR5 με ταχύτητα 6,400 MT/s ή 64 GB DDR5 με ταχύτητα 5,800 MT/s RAM και έναν 2 TB NVMe SSD. Οι επιλογές εισόδου και εξόδου περιλαμβάνουν δύο θύρες Thunderbolt 4.0, μία θύρα USB 3.2 Gen1 Type-C, μία θύρα USB 3.2 Gen1 Type-A, μία υποδοχή Ethernet RJ45, μία θύρα HDMI 2.1 και μία συσκευή ανάγνωσης καρτών SD. Και οι δύο θύρες Thunderbolt μπορούν επίσης να δίνουν σήμα εξόδου οθόνης, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρητικά μπορεί κανείς να τροφοδοτήσει τρεις οθόνες ταυτόχρονα.

Ανάμεσα στα high-end χαρακτηριστικά του είναι πως πρόκειται για ένα από τα πρώτα gaming laptops της αγοράς που υποστηρίζει Wi-Fi 7, και διαθέτει LA2 AI chip της Lenovo για να συγχρονίζει το RGB πληκτρολόγιο. Επίσης, για την φόρτισή του περιλαμβάνει μια μπαταρία 99.99 Wh με υποστήριξη 330 Watt γρήγορης φόρτισης με τον δικό του αντάπτορα και 140W φόρτισης μέσω USB-C. 

Το Lenovo Legion 9i θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στα καταστήματα με τιμή που θα ανέρχεται κοντά στα €5.000, ενώ στις ΗΠΑ η τιμή του θα ξεκινάει ανάλογα το μοντέλο από τα $4.399.