Έξι δευτερόλεπτα βίντεο preview στις αναζητήσεις Google

Γιατί ένα thumbnail δεν είναι αντιπροσωπευτικό του περιεχομένου
21 Αυγούστου 2017 04:55
Έξι δευτερόλεπτα βίντεο preview στις αναζητήσεις Google

Η Google ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική αλλαγή/ενημέρωση, που αφορά τις αναζητήσεις μέσω των εφαρμογών Google και Chrome για τις κινητές πλατφόρμες.

View post on imgur.com



Κάθε φορά που η αναζήτηση σας θα περιλαμβάνει στα αποτελέσματα περιεχόμενο βίντεο, τότε ένα "αθόρυβο" και καθοριστικό preview έξι δευτερολέπτων θα αναπαράγεται, έτσι ώστε να σας δώσει μια ιδέα του περιεχομένου του εκάστοτε βίντεο. Το preview θα περιλαμβάνει σκηνές από ολόκληρο το βίντεο, με έναν αλγόριθμο (machine learning) -για τον οποίο δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες- να αναλαμβάνει την επιλογή αυτών. Με τα χρόνια χρήσης των υπηρεσιών όπως το YouTube, οι δημιουργοί περιεχομένου έχουν μάθει να επιλέγουν το κατάλληλο thumbnail έτσι ώστε να "μαζέψουν" clicks, αν και πολλές φορές δεν είναι αντιπροσωπευτικό του περιεχομένου τους. Όπως είπε η επικεφαλής του τμήματος της Google, Emily Moxley, οι πηγές των βίντεο περιλαμβάνουν φυσικά το YouTube αλλά δεν σταματούν εκεί.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι 'by default' ενεργοποιημένο μόνο σε συνδέσεις Wi-Fi, ενώ υπάρχει τόσο η δυνατότητα ενεργοποίησης κατά τη διάρκεια χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, όσο και η καθολική του απενεργοποίηση. Άγνωστο παραμένει για την ώρα αν το χαρακτηριστικό θα κάνει σύντομα την εμφάνιση του και στο desktop.