Ανακοινώθηκαν τα Windows 10 Pro για Workstations

Ταυτόχρονη υποστήριξη έως και τεσσάρων επεξεργαστών καθώς και 6TB RAM
14 Αυγούστου 2017 13:56
Ανακοινώθηκαν τα Windows 10 Pro για Workstations

Αν και πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη μιας έκδοσης Windows 10 που θα αφορούσε workstation καταστάσεις είχαν διαρρεύσει από τον Ιούνιο, η Microsoft ανακοίνωσε πλέον επίσημα τόσο την ύπαρξη της όσο και τα χαρακτηριστικά της στην ιστοσελίδα Windows Blogs.

Τα Windows 10 Pro για Workstations όπως ονομάζονται, φέρουν έναν ορμαθό χαρακτηριστικών που κρίνονται απαραίτητα σε συστήματα με απαιτητικές ανάγκες όσον αφορά το έντονο φόρτο εργασίας κρίσιμης σημασίας διεργασιών. Μεταξύ αυτών θα βρει κανείς την ύπαρξη ReFS, Persistent Memory, ταχύτερη μετάδοση δεδομένων και επαυξημένη υποστήριξη hardware, που συνεπάγεται με τη δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης server-grade επεξεργαστών (βλ. Intel XEON, AMD EPYC και AMD Opteron). Επιπροσθέτως, το "ταβάνι" των δύο επεξεργαστών και των 2TB μνήμης συστήματος αυξάνεται στους τέσσερις CPUs και στα 6TB RAM.



Το ReFS (Resilient File System), είναι ένα κλειστού κώδικα file system της Microsoft που αντικαθιστά το NTFS και προσθέτει έλεγχο ακεραιότητας, καθαρισμό δεδομένων, προστασία κατά του κατακερματισμού αρχείων και ενσωματωμένο χειρισμό σε περιπτώσεις αστοχίας του σκληρού δίσκου.
Η Persistent Memory (NVDIMM-N) αποτελεί μια RAM με τη δυνατότητα να συγκρατεί τα δεδομένα της παρά την απενεργοποίηση του υπολογιστικού συστήματος, κερδίζοντας μεγαλύτερη αντοχή σε αστοχίες, καθώς και υψηλότερη απόδοση εφαρμογών.
Το πρότυπο SMBDirect επιτρέπει τη χρήση RDMA (Remote Direct Memory Access) προσαρμογείς δικτύου, δίνοντας ως εκ τούτου υψηλή απόδοση, χαμηλό latency μεταφοράς δεδομένων και ακόμη χαμηλότερη χρήση του CPU.

Τα Windows 10 Pro για Workstations θα κυκλοφορήσουν παράλληλα με το Fall Creators Update.