Το Facebook κυκλοφόρησε κρυφά μια εφαρμογή στην Κίνα

Το Colorful Balloons μοιάζει πανομοιότυπο με την εφαρμογή Moments
13 Αυγούστου 2017 11:21
Το Facebook κυκλοφόρησε κρυφά μια εφαρμογή στην Κίνα

Παρά την απαγόρευση του Facebook από την κυβέρνηση της Κίνας το 2009, η εταιρία φαίνεται να μην πτοείται, ψάχνοντας συνεχώς τρόπους να δραστηριοποιηθεί στη χώρα. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του New York Times, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων φαίνεται τελικά να βρήκε τρόπο έτσι ώστε να κυκλοφορήσει "αθόρυβα" μια εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών σε αυτήν την αγορά.

Λόγος για το Colorful Balloons που μοιάζει να φέρει πανομοιότυπες δυνατότητες με την εφαρμογή Moments, χωρίς όμως να κάνει χρήση της επίσημης επωνυμίας που θα ακύρωνε με 'μαθηματική ακρίβεια' τη διάθεση της εφαρμογής στη χώρα. Η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί άλλωστε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέπει "αυτοβούλως" την ταχεία και ευρεία διανομή της, εισάγοντας έναν κατακερματισμένο σύνδεσμο του κινέζικου Facebook, σε κάθε φωτογραφία που διαμοιράζεται. Η εφαρμογή ανήκει σε μια τοπική εταιρία, χωρίς εμφανείς δεσμούς με το Facebook.

Σε δήλωση πάντως της εταιρίας, εκείνη φαίνεται ούτε να αποδέχεται αλλά ούτε και να ακυρώνει την οποιαδήποτε σχέση με την άνωθεν εφαρμογή: "Το έχουμε πει εδώ και καιρό πως μας ενδιαφέρει η αγορά της Κίνας, έτσι περνάμε αρκετό χρόνο ώστε να κατανοήσουμε και να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τη χώρα με διάφορους τρόπους,". Ο Mark Zuckerberg κάνει ότι μπορεί για βρει τρόπους να αρθεί αυτή η απαγόρευση από την Κίνα. Έμαθε σχετικά πρόσφατα να μιλάει Μανδαρινικά, έχει συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους και μελετάει την πολιτική ιστορία της Κίνας. Άγνωστο παραμένει ακόμη το αν οι αρχές είναι ενήμερες σχετικά με την ύπαρξη της εφαρμογής, πόσο μάλλον το ποιος κρύβεται πιθανότατα πίσω από αυτήν, καθώς και το πως θα αντιδρούσε η κυβέρνηση αν γινόταν γνωστό πως μια εταιρία κινήθηκε πίσω από την πλάτη της.

Tags: