Πρωτοβουλία της Mozilla για την καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων 

Στόχος η ενημέρωση σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος

Πρωτοβουλία της Mozilla για την καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων

Οι ψευδείς ειδήσεις αποτελούν ένα πολύ μεγάλο φαινόμενο, το οποίο στις μέρες μας δείχνει να βρίσκεται σε έξαρση. Κομμάτι του προβλήματος αποτελεί τόσο ο θύτης όσο και το θύμα το οποίο στο σύνολο των περιπτώσεων δεν ελέγχει αν αυτό για το οποίο ενημερώθηκε ισχύει ή όχι, μπαίνοντας άμεσα στη διαδικασία του διαμοιρασμού μέσω των κοινωνικών δικτύων. Facebook και Google έχουν βρεις τους δικούς τους τρόπους καταπολέμησης και τώρα η Mozilla δείχνει να θέλει να βοηθήσει εξίσου.

Υπό το όνομα 'Mozilla Information Trust Initiative', πρόκειται για μια πρωτοβουλία καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων δια της ορθής ενημέρωσης όχι μόνο των χρηστών του διαδικτύου αλλά και όλων εκείνων των εταιριών που μένουν άπραγες μπροστά στο πρόβλημα δίχως να γνωρίζουν το μέγεθος του. Τελικός στόχος, η συλλογική προσπάθεια εύρεσης μιας λύσης όπου θα χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα.

Σύμφωνα με την Katharina Borchert, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας της εταιρίας: "Πιστεύουμε πως με την παρουσία περισσοτέρων μυαλών πάνω στο οτιδήποτε συνήθως έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Εάν δεν καταφέρουμε να μειώσουμε τη ψυχική επιβάρυνση των ανθρώπων που διαρκώς ανησυχούν εάν οι πληροφορίες που διαβάζουν είναι αξιόπιστες, μειώνουμε την αξία του ανοιχτού διαδικτύου για όλους όσους συμμετέχουν δημιουργώντας παράλληλα έναν ορμαθό προβλημάτων στη μετέπειτα πορεία."

Μελετώντας τον τρόπο που κατανάλωσαν ειδήσεις οι χρήστες του Firefox στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016, οι ερευνητές θα μπορέσουν να αναλύσουν πόσα fake news websites δημιουργήθηκαν, πόσες ψευδείς ειδήσεις διαδόθηκαν και πως επηρέασαν αυτές τη συμπεριφορά των ανθρώπων και έπειτα θα μοιραστούν αυτά τα αποτελέσματα με τις εταιρίες. 

0 comment(s)

End of content

No more pages to load