Ο Bill Gates δεν ήταν, για λίγο, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Τη θέση του πήρε ο Jeff Bezos της Amazon
29 Ιουλίου 2017 17:00
Ο Bill Gates δεν ήταν, για λίγο, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Η ιδρυτής της Microsoft και πρώην CEO, Bill Gates, κρατούσε τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου στον πλανήτη έως και το 2013, με την αξία του να αγγίζει περίπου τα $90 δις δολάρια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg όμως, η αύξηση της μετοχής της Amazon κατά $15 δολάρια σήμερα το πρωί και παράλληλα η ελάχιστη πτώση της Microsoft, οδήγησε τον ιδρυτή και CEO της, Jeff Bezos, να κατακτήσει την πρώτη θέση. Ο Bezos βρισκόταν αρκετό καιρό πίσω από τον Gates με net worth που άγγιζε τα $89 δις δολάρια. Πλέον αποτελεί τον έκτο άνθρωπο που αποκτά τον τίτλο αυτό τις τελευταίες τρείς δεκαετίες, με τον ίδιο να έχει γίνει μέλος του 'Three Comma Club' (ΣτΜ. $1.000.000.000) πριν από περίπου 20 χρόνια.

Η "καθαρή αξία" αυτών των τιτάνων του τεχνολογικού κόσμου είναι άρτια δεμένη με τις μετοχές τους στις εταιρίες που ξεκίνησαν, ως εκ τούτου, η παραμικρή αλλαγή θα μπορούσε να φέρει αναταραχές στην κορυφή.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/07 20:25] Ο Jeff Bezos φαίνεται να μην άντεξε πολύ στην κορυφή. Οι μετοχές της Amazon έκλεισαν την Πέμπτη το βράδυ με απώλεια κέρδους, "ρίχνοντας" τον ιδρυτή της πίσω στη δεύτερη θέση. Αν η μετοχή σταθεροποιούνταν ψηλά ο Bezos θα είχε πάρει επίσημα τη θέση, μια θέση που ο Gates κατέκτησε για πρώτη φορά το 1995. Τρίτος ακολουθεί ο Ισπανός επιχειρηματίας Amancio Ortega ($82.7), έπειτα ο Warren Buffet ($74.5) και πέμπτος ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg ($70.5).