Η Razer ετοιμάζει κινητό για "hardcore gamers"

Όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση
21 Ιουλίου 2017 12:21
Η Razer ετοιμάζει κινητό για

Η εταιρία Razer ξεκίνησε κατασκευάζοντας μόνο gaming ποντίκια, φτάνοντας σήμερα στο σημείο να προσφέρει πάσης λογής gaming περιφερειακού εξοπλισμού, όπως: πληκτρολόγια, ηχεία, ακουστικά, ακόμη και υπολογιστές. Η ιδέα λοιπόν κατασκευής ενός κινητού δεν ακούγεται και τόσο "ξένη".



Πριν λίγο καιρό η ίδια προέβη στην εξαγορά της Nextbit, εταιρία κατασκευής κινητών (βλ. Robin Smartphone Cloud), με τη δεύτερη να δηλώνει: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε κομμάτι της οικογένειας Razer! Είναι επαναστάτες όπως εμείς, μιλάνε από καρδιάς και μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και την ανάγκη να ξεπερνάμε τα όρια. Η Nextbit θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομο κομμάτι εντός της Razer, με στόχο τον ξεχωριστό σχεδιασμό και την εμπειρία χρήσης κινητών τηλεφώνων. Για να το θέσουμε πιο απλά, θα κάνουμε ακριβώς ότι κάναμε εξ' αρχής, μόνο περισσότερο και καλύτερα."



Σε ύστερη συνέντευξη του ο CEO της Razer, Min-Liang Tan μίλησε μεταξύ άλλων για τη συνεργασία τους με την Three Group -εταιρία τηλεπικοινωνιών με έδρα στο Χόνγκ Κόνγκ- σχετικά με 'κινητές συσκευές του μέλλοντος', την εξαγορά της Ouya πίσω στο 2015 που ως στόχο της είχε την εξέλιξη του Android ως μια gaming πλατφόρμα, ενώ έδωσε τέλος στη συζήτηση με τα εξής λόγια: "Αυτήν την στιγμή δεν βλέπω καμία κινητή συσκευή ή κάποια software πλατφόρμα που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες ενός mobile gamer."



Ελέω όλων αυτών και δεδομένης της αναφοράς του Bloomberg, είναι πολύ πιθανή τόσο η κατασκευή ενός κινητού για hardcore mobile gamers, όσο και η κυκλοφορία του κοντά στον Οκτώβρη.