Facebook: Οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι γεγονός

Μετά από πίεση των ηλεκτρονικών media
21 Ιουλίου 2017 06:00
Facebook: Οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι γεγονός

Με τους adblockers να γίνονται όλο και πιο ευρέως διαδεδομένοι, οι ιστοσελίδες και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες πρέπει να βρουν νέους τρόπους εισροής κερδών. Ένας από αυτούς είναι η προσφορά συνδρομητικών πακέτων στους χρήστες με αντάλλαγμα την απουσία διαφημίσεων ή και την προσφορά ακόμα κάποιου premium περιεχομένου.

Μετά από την επιβεβαίωση ενός από τα στελέχη του Facebook, Campbell Brown, είναι γεγονός πως η πλατφόρμα θα προσφέρει στους δημιουργούς περιεχομένου τη δυνατότητα να εκδίδουν τη δουλειά τους στους χρήστες με συνδρομή.

Ένα από τα πράγματα που ακούγαμε συνέχεια στις συναντήσεις μας με στελέχη εφημερίδων και διαδικτυακών media ήταν "θέλουμε μια συνδρομητική πλατφόρμα" και αυτό είναι κάτι που κάνουμε τώρα. Εγκαινιάζουμε μια συνδρομητική υπηρεσία.

Αυτά ήταν τα λόγια του C. Brown, τα οποία δηλώνουν πως αναμένουμε δοκιμή των νέων αυτών στοιχείων μέχρι τον Οκτώβριο, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις τιμές. Οι εκδότες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το μικρό έλεγχο που έχουν στο ποια από τα άρθρα τους γίνονται share στο Facebook και θεωρούν πως το Facebook και η Google κερδίζουν πολλά από τη δουλειά των εφημερίδων χωρίς να αποζημειώνουν τους εκδότες.