Η Samsung στρέφεται σε ελληνική βοήθεια για την Bixby

Εξαγοράζει την Innoetics
13 Ιουλίου 2017 15:07
Η Samsung στρέφεται σε ελληνική βοήθεια για την Bixby

Επένδυση εκατομμυρίων ευρώ έκανε ο κορεατικός γίγαντας, Samsung, εξαγοράζοντας την μικρή startup εταιρία, Innoetics.

Ο ελληνικός οργανισμός θεωρείται ένας από τους πιο εξελιγμένους στις τεχνολογίες μετατροπής κειμένου σε ήχο και το αντίστροφο, με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του να χρησιμοποιούνται από μεγάλες ελληνικές εταιρίες όπως η Cosmote, Vodafone και Singular Logic.

Τηn προηγούμενη Παρασκευή η εξαγορά της εταιρίας από την Samsung, έγινε οριστική και φήμες θέλουν τον τεχνολογικό κολοσσό να προέβη σε αυτή την ενέργεια για χάρη της φωνητικής ανάπτυξης της personal assistant, Bixby, της οποίας η καθυστέρηση έλευσης έχει ξεπεράσει το μήνα.

Με την Innoetics να έχει μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες text-to-speech/speech-to-text με πάνω από 15 συμβατές γλώσσες (συμπεριλαμβανομένης της Γερμανικής και της Ινδικής γλώσσας) αλλά και 29 συνθετικούς τρόπους εκφώνησης, η Bixby θα είναι πλήρως εφοδιασμένη για την έκδοσή της στο κοντινό μέλλον.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν δημόσιοι, ωστόσο βάσει των εκτιμήσεων του TechCrunch το ποσό το οποίο πλήρωσε η Samsung για την αγορά του ελληνικού οργανισμού κυμαίνεται κάπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Η Innoetics θα κρατήσει το προσωπικό που διαθέτει ήδη (το οποίο δεν ξεπερνά τα 10 άτομα), καθώς και την έδρα της στην Αθήνα.