Hydrogen One, το ολογραφικό κινητό της RED

Η πρώτη παγκοσμίως ολογραφική συσκευή πολυμέσων στη τσέπη σας
06 Ιουλίου 2017 16:37
Hydrogen One, το ολογραφικό κινητό της RED

Εδώ και πολύ καιρό φημολογούταν η ύπαρξη καθώς και η φύση ενός μυστικού project που ετοίμαζε η εταιρία κινηματογραφικού εξοπλισμού, RED. Τέλος στην προσμονή έβαλε η εταιρία, καθώς παρουσίασε το Hydrogen One, ένα καθ' όλα μη-συμβατικό smartphone.

"Το Hydrogen One είναι ένα ανεξάρτητο, αυτόνομο, πλήρως εξοπλισμένο, ξεκλείδωτο (multi-band), Android κινητό τηλέφωνο, το οποίο τυχαίνει να φέρει μερικά έξτρα χαρακτηριστικά -που καταστρέφουν όποια συμβατική σκέψη υπήρχε μέχρι πρότινος".



Έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που έρχεται εξοπλισμένη με οθόνη 5.7" ιντσών, χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή ανάλυση, πρόκειται για ένα "καθηλωτικό panel" όπως δηλώνει η εταιρία, που φέρει κάποια κλειστού τύπου νανοτεχνολογία της ίδιας που της επιτρέπει να εναλλάσσει μεταξύ των διαφόρων μέσων προβολής (Stereo 2D, Stereo 3D, VR 2D, VR 3D, AR, MR και Hydrogen 4-View) χωρίς να απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών.
Ακόμη μια κλειστή πατέντα της εταιρίας κάνει την εμφάνιση της, λόγος για τον αλγόριθμο H3O που μετατρέπει το στέρεο σε έναν πολυδιάστατο 5.1 ήχο για τα ακουστικά σας, κάτι σαν το πρότυπο X, που είχε παρουσιάσει πριν αρκετό καιρό η DTS.

Η συσκευή φαίνεται να είναι κατά κάποιο τρόπο modular χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη το πως, επιτρέποντας της να κάνει χρήση προσαρτημάτων που θα βελτιώσουν την ικανότητα της ως καταγραφικό μέσο, ενώ για εκείνους που χρησιμοποιούν ήδη εξοπλισμό της εταιρίας (βλ. Scarlet, EPIC και Weapon) θα μετατρέπεται σε ένα πλήρως φορητό monitor και user interface.

Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε το Red Channel όπου χρήστης θα μπορεί να κατεβάζει .h4v υλικό ταινιών, ντοκιμαντέρ και παιχνιδιών ή να ανεβάζει το δικό του. 

Η συσκευή βρίσκεται ήδη διαθέσιμη για προ-παραγγελίες με την τιμή της να έχει οριστεί στα $1.195 και $1.595 δολάρια για τις εκδόσεις αλουμινίου και τιτανίου αντίστοιχα. Το πακέτο θα περιλαμβάνει το κινητό και ένα φορτιστή USB Type-C, η αποστολή των οποίων αναμένεται αρχές του 2018.