Το πρώτο διεθνές γραφείο ανάπτυξης AI είναι γεγονός  

Από την θυγατρική της Google, DeepMind

Το πρώτο διεθνές γραφείο ανάπτυξης AI είναι γεγονός

Δεν είναι λίγες οι φορές που η startup εταιρία DeepMind έχει ανεβάσει τον πήχη στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Σχεδόν πριν δύο μήνες το σύστημα AI της εταιρίας, AlphaGo, νίκησε ξανά και ξανά τον πρωταθλητή του παιχνιδιού Go, Lee Se-Dol.

Η DeepMind, κάτω από την στενή καθοδήγηση και συνεργασία με την μητέρα εταιρία Google, εγκαινίασε το πρώτο διεθνές γραφείο ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης στο Edmonton του Καναδά. Η περιοχή της εγκατάστασης δεν ήταν τυχαία επιλογή, αφού τα καινούρια γραφεία απέχουν μόνο λίγη ώρα από το πανεπιστήμιο της Alberta, με το οποίο συνεργάζεται η DeepMind.

Η εταιρία εδώ και χρόνια είναι μεγάλος χορηγός του πανεπιστημίου, αφού τους έχει βοηθήσει στο στήσιμο ενός εργαστηρίου με θέμα το “Machine Learning”. Επίσης πολλοί απόφοιτοι του πανεπιστημίου έχουν προσληφθεί από την DeepMind σε στελεχιακές θέσεις.

Μια ακόμα συνεργασία που έχει συνάψει εδώ και καιρό η εταιρία είναι αυτή με τον καθηγητή Richard Sutton, έναν επιστήμονα πρωτοπόρο στο πεδίο του AI. Ο  Dr.Sutton είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της τεχνολογίας “Deep reinforcement learning”, που βοηθά τις μηχανές στην μάθηση από τα λάθη, κάτι που η DeepMind έχει αξιοποιήσει με μια δικιά της εκδοχή. Σε δήλωση του ο καθηγητής ανέφερε:

Το πανεπιστήμιο της Alberta είναι ο παγκόσμιος ακαδημαϊκός πρωτοπόρος στο τομέα του reinforcement learning

O Dr. Sutton μαζί με τους συνεργάτες του Michael Bowling και Patrick Pilarski είναι οι πρώτοι ερευνητές της ομάδας του γραφείου της DeepMind, ενώ ακόμα επτά επιστήμονες μένουν για να συμπληρωθεί η ομάδα.