Το Project Apollo είναι το "Android" των αυτοκινήτων

Περισσότερες από 50 εταιρίες συμμετάσχουν στο πόνημα της Baidu
05 Ιουλίου 2017 14:04
Το Project Apollo είναι το

Ο Κινέζος γίγαντας του διαδικτύου, Baidu, είχε παρουσιάσει εντός του έτους το Project Apollo. Ένα open-source εγχείρημα στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, που υπόσχεται μεταξύ άλλων ότι μέχρι το 2020 θα είναι σε θέση να παραδώσει self-driving οχήματα, τόσο σε αστικούς δρόμους όσο και σε μεγάλες λεωφόρους.

Σήμερα, η εταιρία ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ότι περισσότερες από 50 εταιρίες συμμετάσχουν σε αυτό της το πόνημα. Εντός των partner της θα βρει κανείς προμηθευτές tier-1 (βλ. Bosch, Continental Automotive, ZF Friedrichshafen AG και Desay SV Automotive), βασικών εξαρτημάτων (βλ. Nvidia, Microsoft Cloud, ZTE, Velodyne και TomTom), κάποιες εταιρίες startup (βλ. AutonomuStuff και Horizon Robotcs), κάποιες διαμοιρασμού (βλ. UCAR και Grab Taxi), πέντε μεγάλα πανεπιστήμια, καθώς και έξι τοπικές κυβερνήσεις.

O COO της εταιρίας, Qi Lu αναφέρει: "Το Apollo είναι ένα ορόσημο σταθμός για την αυτοκινητοβιομηχανία, είναι στην ουσία το 'Android' της βιομηχανίας των αυτόνομων οχημάτων, αλλά περισσότερο ανοιχτό και αρκετά πιο ικανό. Δεν ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στη Baidu, αλλά σε όλους όσους κάνουν χρήση του οικοσυστήματος του. Ελέω αυτού, όσο εμείς και οι συνεργάτες μας συνεισφέρουμε στην πλατφόρμα -στον τομέα της εξειδίκευσης του ο καθένας μας-, όλοι αποκομούμε περισσότερα...".



Δεν απέχουμε παρά δύο μόλις χρόνια (και κάτι) από το στόχο της εταιρίας, μένει να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και πως αυτή η συνεργασία θα εξελιχθεί.