VR ή πραγματικότητα;

Το ThermoReal φέρνει και άλλες αισθήσεις στο VR
03 Ιουλίου 2017 19:22
VR ή πραγματικότητα;

Όπως είναι εμφανές υπάρχει μεγάλη κλίση της τεχνολογικής αγοράς στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας. Είτε VR, είτε AR, οι εταιρίες επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την εξέλιξη αυτού του πολλά υποσχόμενου συστήματος ψυχαγωγίας.

Την επανάσταση φέρνει η start-up εταιρία TEGway, με το νέο της προϊόν ThermoReal που υπόσχεται να ξυπνήσει και τις υπόλοιπες αισθήσεις σας όταν μπαίνετε στον εικονικό κόσμο.

Η τεχνολογία που ανέπτυξαν οι μηχανικοί της εταιρίας, επιτρέπουν στη συσκευή να αλλάζει θερμοκρασία μεταξύ των 4 και 40°C ταχύτατα, ανάλογα με τον ψηφιακό χώρο στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης, δίνοντάς του έτσι την αίσθηση της αλλαγής του περιβάλλοντος. Ακόμα η επιφάνεια μπορεί να αναπτύξει διαφορετικές θερμοκρασίες μεταξύ των σημείων της, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση του τσιμπίματος μέχρι και του πόνου.

Η TEGWay μπήκε στον χώρο με αυτή την καινοτομία, ωστόσο έχει υποβάλει χαρτιά για διάφορες εφευρέσεις της πάνω στον τομέα, κάτι που σημαίνει πως έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Μέχρι πρότινος το VR ήταν μια εμπειρία για τους λίγους τυχερούς, αφού είναι μια εφαρμογή που απαιτούσε ικανά συστήματα καθώς και ακριβό εξοπλισμό. Με το πέρασμα του χρόνου, βλέπουμε πως οι οικονομικές λύσεις χτυπάνε την αγορά και πλέον οι τιμές των απλών headset έχουν γίνει πολύ προσιτές. Με τη συνδρομή της TEGWay, μάλλον παίρνουμε μια γεύση από το μέλλον.