Stephen Hawking: Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη για να επιβιώσουμε

Επιμένει ο διάσημος φυσικός
23 Ιουνίου 2017 06:55
Stephen Hawking: Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη για να επιβιώσουμε

Ο Stephen Hawking έχει δηλώσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες πως πιστεύει ότι η ανθρωπότητα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα τη Γη αν θέλει να επιβιώσει. Τώρα ο 75χρονος φυσικός επιστρέφει ακόμα πιο ανήσυχος.

Μιλώντας στο Starmus Festival δήλωσε πως έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε αποικίες στη Σελήνη, με αμέσως επόμενο στόχο τον Άρη.

Μας τελειώνει ο χώρος και το μόνο μέρος που μας απομένει είναι άλλοι κόσμοι. Είναι καιρός να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η ανάπτυξή μας σε αυτά ίσως να είναι το μόνο πράγμα που θα μας σώσει από τους εαυτούς μας. Είμαι πεπεισμένος πως οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από τη Γη.

Η παγκόσμια υπερθέρμανση, η εξάντληση των φυσικών πόρων και ο υπερπληθυσμός είναι τα κυρίαρχα προβλήματα κατά τον Hawking και ενώ παραδέχεται πως η εξόρμηση σε άλλα ηλιακά συστήματα δεν είναι δυνατή αυτή τη χρονική στιγμή τεχνολογικά, επιμένει πως η Γη απλά δεν είναι αρκετή για την ανθρωπότητα.

Η ανθρώπινη φυλή υπάρχει ως ξεχωριστό είδος εδώ και δύο εκατομμύρια χρόνια. Ο πολιτισμός ξεκίνησε πριν από 10.000 χρόνια περίπου και ο ρυθμός ανάπτυξης αυξάνεται σταθερά. Αν η ανθρωπότητα θέλει να συνεχίσει να υπάρχει για άλλο ένα εκατομμύριο χρόνια, το μέλλον μας εναπόκειται στο να “πάμε με θάρρος εκεί που κανείς δεν έχει πάει στο παρελθόν” (απόφθεγμα Star Trek).