Χτύπημα WannaCry σε εργοστάσιο της Honda

Ο ιός ανάγκασε την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου
22 Ιουνίου 2017 13:27
Χτύπημα WannaCry σε εργοστάσιο της Honda

Υπήρχε η ελπίδα ότι όσο περνάει ο καιρός θα σταματούσαμε να ακούμε για νέα χτυπήματα του περιβόητου ιού αλλά από ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Μετά τη μεγάλη επίθεση του Μαΐου στο βρετανικό νοσοκομειακό δίκτυο, ο ιός βρέθηκε στους υπολογιστές εκατομμύρια χρηστών του διαδικτύου αλλά και σε δίκτυα μεγάλων εταιριών όπως η αυτοκινητοβιομηχανία της Renault και η FedEx.

Μετά το ξέσπασμα, ειδικοί ασφαλείας και εταιρίες όπως η Microsoft έσπευσαν να ενημερώσουν το κοινό για τα μέτρα που πρέπει να λάβει ώστε να μην πέσει θύμα του κακόβουλου λογισμικού. Από όσα προκύπτουν κάποιος στην βιομηχανία της Honda δεν έδωσε μεγάλη βάση, αφού την περασμένη Δευτέρα το εργοστάσιο στην περιοχή Sayama του Τόκιο, αναγκάστηκε να αναστείλει την λειτουργία παραγωγής διότι βρέθηκε στο υπολογιστικό δίκτυο ο ιός WannaCry.

Βάσει των πληροφοριών το κρούσμα ήταν περιορισμένο και οι τεχνικοί της Honda μπόρεσαν να επιλύσουν το θέμα μέχρι το τέλος της μέρας. Δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για χτύπημα σε άλλο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, υπάρχουν υποψίες και κατηγορίες πως πίσω από αυτόν τον πανικό που προκλήθηκε βρίσκεται ένα hacker γκρουπ, ονόματι Lazrus με καταγωγή από τη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο τίποτα δεν έχει γίνει επίσημο είτε από το γκρουπ είτε από κάποια υπηρεσία ασφαλείας.

Tags: