H Α.Ι. της Microsoft κάνει το απόλυτο top score στο Ms. Pac-Man

Mε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα των 999.990 πόντων
15 Ιουνίου 2017 19:26
H Α.Ι. της Microsoft κάνει το απόλυτο top score στο Ms. Pac-Man

Η τεχνητή νοημοσύνη της ερευνητικής ομάδας της Microsoft, Maluuba, που εδρεύει στον Καναδά, κατάφερε να "τερματίσει" το arcade παιχνίδι Ms. Pac-Man του Atari 2600 με το μεγαλύτερο δυνατό σκορ, των 999.990 πόντων.



Το συγκεκριμένο παιχνίδι σε αντίθεση με το original Pac-Man, έχει δομηθεί με σκοπό να είναι λιγότερο προβλέψιμο, πράγμα που το κάνει ιδανικό για περιπτώσεις εκμάθησης A.I. Η εταιρία αναλύει:

Η μέθοδος που η ομάδα Maluuba ονομάζει Υβριδική Αρχιτεκτονική Ανταμοιβής, έκανε χρήση περισσοτέρων των 150 ψηφιακών "παικτών", ο κάθε ένας εκ των οποίων δούλεψε παράλληλα με τους υπόλοιπους για να παράγει αυτό το σκορ. Για παράδειγμα κάποιοι παίκτες έπαιρναν κάποιου είδους ανταμοιβή για την εύρεση ενός συγκεκριμένου σφαιριδίου, ενώ άλλοι γιατί απέφευγαν τα φαντάσματα. Στη συνέχεια, η ομάδα δημιούργησε έναν "κορυφαίο ψηφιακό παίχτη", ο οποίος χρησιμοποιούσε στατιστικά την γνώση των άλλων για να πάρει την σωστή απόφαση των κινήσεων του.



Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσει μία A.Ι. που θα μπορούσε κάποια στιγμή στο μέλλον να πάρει αποφάσεις εκεί που οι άνθρωποι δεν μπορούν.