Το CShell είναι η νέα έκδοση του Continuum

Η Microsoft επενδύει ακόμη στη Mobile πλατφόρμα της
09 Ιουνίου 2017 09:04
Το CShell είναι η νέα έκδοση του Continuum

Το CShell είναι ένα νέο Windows Shell για τα Windows 10 με σκοπό να προσφέρει την ίδια εμπειρία χρήσης του λειτουργικού σε όλα τα είδη συσκευών (βλ. Υπολογιστή, κινητό και κονσόλα).

Βελτιώνοντας την λειτουργία του Continuum, το νέο αυτό Shell παρουσιάζεται ως μια πιο ολοκληρωμένη λύση,κυρίως απέναντι στα κινητά. Κακά τα ψέματα, αλλά η τεχνολογία φαίνεται να οδηγείτε προς το σημείο που το κινητό μας θα αναλάβει το ρόλο όλων των επιμέρους τεχνολογικών συσκευών μας, συμπεριλαμβανομένου και του υπολογιστή μας (βλ. ARM Windows 10 x86 Emulation).



Ο χρήστης, συνδέοντας το κινητό του σε κάποια εξωτερική οθόνη, έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τα Windows 10 Mobile μέσω ενός πληκτρολογίου και ποντικιού, με ένα πλέον γνώριμο γραφικό/παραθυρικό περιβάλλον.



Τα προγράμματα ανοίγουν πλέον σε παράθυρα και όχι σε λειτουργία πλήρους οθόνης, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν "καρφιτσωθούν" στις γωνίες και πλευρές αυτής. Η μπάρα των Windows μπορεί να μεταφερθεί σε κάθε πλευρά όπως ακριβώς συμβαίνει και με την κανονική έκδοση των Windows 10, ενώ το Start Button οδηγεί στην αρχική του τηλεφώνου του χρήστη, με δυνατότητα πλέον ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης των Live Tiles.



Το CShell είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και απέχει αρκετά από την τελική έκδοση του, είναι άγνωστο επομένως το πότε θα το δούμε σε κάποια συσκευή.