Ρομποτικά έπιπλα από το MIT

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το μικρο χώρο σας
08 Ιουνίου 2017 00:27
Ρομποτικά έπιπλα από το MIT

Πριν από περίπου τρία χρόνια, το MIT παρουσίασε το Project CityHome, το οποίο αποτελούσε μια all-around λύση επίπλωσης για σπίτια ελαχίστων τετραγωνικών. Το concept παίρνει πλέον "σάρκα και οστά", κάτω από το όνομα Ori Systems.

Βγαλμένο από την Ιαπωνικής καταγωγής τέχνη του Origami, κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ ξύλο λεύκας και στην εξωφρενική τιμή των $10.000 δολαρίων, το έπιπλο αυτό ξεκινάει τη διάθεση του στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, τη Βοστώνη, καθώς και άλλες μεγάλες πόλης της Αμερικής και του Καναδά. Οι προ-παραγγελίες του όμως αφορούν μόνο κτηματομεσίτες των περιοχών αυτών, οι αποστολές των οποίων ξεκινούν κάπου στο τέλος του έτους και δεν θα ξεπεράσουν τα 1.200 κομμάτια.



Το προϊόν αποτελεί πόνημα της συνεργασίας του Yves Behar της Fuseproject και του Media Lab του MIT και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: Ori Full και Ori Queen. Η ειδοποιός διαφορά τους είναι πως η δεύτερη έκδοση, εκτός των άλλων, προσφέρει και καναπέ, ενώ κρεβάτι, γραφείο, συρταριέρα, ντουλάπα και γενικός χώρος αποθήκευσης αποτελούν τα υπόλοιπα κομμάτια του επίπλου. Ο χρήστης μπορεί να εναλλάξει μεταξύ τους είτε μέσω της φυσικής διεπαφής που βρίσκεται πάνω του, είτε μέσω της εφαρμογής για κινητά, είτε μέσω της φωνής του, κάνοντας χρήση της ψηφιακής βοηθού της Amazon, Alexa. Η τροφοδοσία του γίνεται μέσω μια απλής πρίζας, ενώ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, τα ροδάκια και ο "ελαφρύς" σχεδιασμός του, του επιτρέπουν την εύκολη μετακίνηση με τα χέρια.



Η εταιρία φαίνεται να έχει πάρει ζεστά την εξάπλωση της, δηλώνοντας τα ακόλουθα: "Με τα μικρά διαμερίσματα να αυξάνονται εκθετικά και το κόστος των ακινήτων να γίνεται αβάσταχτο στις μεγάλες αστικές αγορές, όπως του Χόνγκ Κόνγκ και του Τόκιο, η Ori Systems έρχεται σε μια εποχή που πολλοί αναζητούν (και χρειάζονται) νέους και καινοτόμους τρόπους να κάνουν περισσότερα, σε μικρότερους χώρους διαβίωσης...όπως το να διατάζετε τα έπιπλα σας να σας φέρουν ένα ποτήρι κρασί".

Tags: