Υποχρεωτικοί social media έλεγχοι για την απόκτηση Αμερικανικής visa 

Δρακόντεια τα νέα μέτρα

Υποχρεωτικοί social media έλεγχοι για την απόκτηση Αμερικανικής visa

Η έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων ανά τον κόσμο έχει δημιουργήσει την ανάγκη πολλών μέτρων προστασίας και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για τους ταξιδιώτες με προορισμό τις ΗΠΑ. Η Διεύθυνση του Donald Trump πριν από κάποιους μήνες είχε αναγκαστεί να εκδώσει ένταλμα απαγόρευσης εισόδου, στη χώρα για πολίτες από συγκεκριμένους προορισμούς. Η παραπάνω λύση δεν θα μπορούσε παρά να είναι προσωρινή, έτσι, αυτή την βδομάδα δημοσιεύθηκαν νέα μέτρα και κανονισμοί που θα κάνουν τις νέες αιτήσεις για βίζα εξονυχιστικές.

Συγκεκριμένα ο αιτών θα είναι υποχρεωμένος να δώσει τα στοιχεία της ηλεκτρονικής του ζωής όλων των τελευταίων 5 χρόνων. Από social media και προφίλ μέχρι και όλους τους λογαριασμούς email. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να παρέχει στις αρμόδιες αρχές πλήρη βιογραφικό ιστορικό για τελευταία 15 χρόνια της ζωής του καθώς και όλους τους αριθμούς προηγούμενων διαβατηρίων και ταξιδιωτικού ιστορικού.

Όπως είναι εμφανές για να καταφέρει κάποιος να αποκτήσει βίζα θα πρέπει να περάσει από χίλια κύματα, αλλά ακόμα και τότε δεν εγγυάται κανείς αποτέλεσμα, καθώς με τον καινούριο κανονισμό θα επιτρέπεται η απόρριψη της αίτησης για λόγους “εθνικής ασφάλειας και πιθανού τρομοκρατικού επεισοδίου”.

Δικηγόροι που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα δήλωσαν πως όλη η διαδικασία δημιουργήθηκε απλά για να μπερδεύει τους πολίτες και να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την απόρριψη των αιτήσεων.

Ο Babak Yousefzadeh, πρόεδρος του Αμερικανικού - Ιρανικού δικηγορικού συλλόγου δήλωσε:

Οι ΗΠΑ έχουν ένα από τα πιο πολύπλοκα προγράμματα για την απόκτηση βίζα. Ο λόγος που το σύστημα αυτό γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο και δύσκολο είναι ακόμα ασαφής.

 

2 σχολιο(α)