Andy Rubin: Το Ambient OS θα είναι open source όπως το Android

Το νέο λογισμικό για το Essential Home
31 Μαΐου 2017 06:49
Andy Rubin: Το Ambient OS θα είναι open source όπως το Android

Μαζί με το Essential Phone χτες, είδαμε και το Essential Home, ένα hub έξυπνων συσκευών για το σπίτι στα πρότυπα του Amazon Echo και του Google Home. Δεν έγιναν πολλά γνωστά για τη νέα συσκευή, πέρα από αυτά που ανέφερε ο Andy Rubin.

Το Essential Home λοιπόν θα λειτουργεί με το Ambient OS smart home platform. Φαίνεται πως ο Rubin θέλει να φέρει στα smart home συστήματα την ίδια open source τεχνολογία που δημιούργησε με το Android και κατάφερε να το κάνει το μεγαλύτερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή η αγορά των smart home προϊόντων έχει δεκάδες -συμβατά και μη- standards και ασύρματες πλατφόρμες που προσπαθούν να κάνουν διαφορετικά προϊόντα να λειτουργήσουν όλα μαζί.

Το Ambient OS έχει μια μοναδική ευκαιρία εδώ, ωστόσο υπάρχει και ο κίνδυνος του να καταλήξει κατακερματισμένο, όπως ακριβώς είναι το Android τώρα, με αρκετούς καταναλωτές να μη λαμβάνουν κρίσιμες αναβαθμίσεις ή υποστήριξη.

Ερωτώμενος για τον κατακερματισμό του Android, ο Rubin απάντησε πως “κανείς δεν παίρνει αναβαθμίσεις στο 100%, είναι αδύνατον”, ενώ για το υποτιθέμενο 80% ποσοστό αναβάθμισης της Apple ισχυρίστηκε πως είναι πιο κοντά στο 60% με 70%. Παραδέχτηκε ωστόσο πως ο ρυθμός αναβάθμισης του Android είναι πολύ πιο χαμηλά από την Apple, είπε όμως πως με το Ambient OS έχει μια λύση για αυτό. Δεν ανέφερε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η λύση, αλλά περιορίστηκε στο να δηλώσει πως πρόκειται “περισσότερο για μια παρεχόμενη υπηρεσία στο back-end”. Κάτι που κινεί το ενδιαφέρον αν λάβουμε υπόψη την open source φύση του Ambient OS.