Το μέλλον των δικύκλων μέσα από το Link concept της BMW

Δεν είναι απλά ένα scooter
29 Μαΐου 2017 15:30
Το μέλλον των δικύκλων μέσα από το Link concept της BMW

Είναι πλέον σύνηθες, τόσο για την BMW, όσο και για πλήθος άλλων εταιριών της αυτοκινητοβιομηχανίας, να μας παρουσιάζουν τα concept σχέδια τους, με στόχο να μας δείξουν το όχι και τόσο μακρινό μέλλον που οραματίζονται.

Αυτήν τη φορά, η BMW Motorrad, το κομμάτι της εταιρίας που ασχολείται με τις μηχανές, μας παρουσιάζει το φουτουριστικό concept Link. Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό δίκυκλο, προδιαγραφών που το κάνουν να θυμίζει scooter. Χάρη στην ηλεκτροκίνητη φύση του που επηρεάζει το σχεδιασμό του, επιτρέπει στη θέση να βρίσκεται πιο χαμηλά από το συνηθισμένο, προσφέροντας ευκολία τόσο στο “ανέβασμα” όσο και στο "κατέβασμα” από την μηχανή. Εκτός των άλλων, προσφέρει επίσης «ταχύτητα» όπισθεν για την ανετότερη μετακίνηση εντός της πόλης.

Κάτω από το κάθισμα υπάρχει χώρος αποθήκευσης, καθώς μικρά “κενά” στον σχεδιασμό επιτρέπουν στον αναβάτη να δει την τεχνολογία που βρίσκεται στο κέντρο του οχήματος.

Σε αντίθεση με τα τωρινά scooter, το Link δεν περιέχει ούτε αναλογικούς, αλλά ούτε και ηλεκτρονικούς μετρητές (βλ. κοντέρ). Τα όργανα μέτρησής του επικοινωνούν με το παρμπρίζ, το οποίο με την σειρά του παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες ολογραφικά και όχι πάνω σε κάποια συμβατική οθόνη. Σε αυτές εμπεριέχονται η ταχύτητα, η εναπομένουσα μπαταρία, καθώς και η ορισμένη από τον χρήστη διαδρομή. Άλλη μια οθόνη αφής κάνει την εμφάνιση της κάτω από τις χειρολαβές του τιμονιού, προσφέροντας ευχέρεια πρόσβασης σε αγαπημένες ρυθμίσεις καθώς οδηγείτε.

Τέλος, στα πλαίσια αυτού του concept, η εταιρία έκανε ένα ακόμη βήμα παρουσιάζοντας μια σειρά ένδυσης για τους “μηχανόβιους” που θα επέλεγαν το συγκεκριμένο μοντέλο. Μέσα σε αυτήν, ειδικά τοποθετημένοι αισθητήρες κίνησης θα βοηθούσαν στην επικοινωνία και την πιο άμεση αλληλεπίδραση με το όχημα. Όπως για παράδειγμα το άνοιγμα του κιβωτίου αποσκευών με μια κίνηση του χεριού.



Tags: