DJI Spark: Το μικρότερο και φθηνότερο drone της εταιρίας

Απογειώστε το και προσγειώστε το στην παλάμη σας
25 Μαΐου 2017 07:41
DJI Spark: Το μικρότερο και φθηνότερο drone της εταιρίας

Η DJI παρουσίασε το Spark, το πιο μικρό αλλά και το πιο φθηνό drone που προσφέρει η εταιρία. Η DJI το περιγράφει ως ένα “εύκολο στη χρήση και διασκεδαστικό στην πτήση” mini camera drone το οποίο μπορεί να απογειωθεί από την παλάμη του χρήστη για να καταγράψει εύκολα και γρήγορα στιγμές που θέλετε να κρατήσετε.

Το Spark είναι επίσης το πρώτο drone της εταιρίας που μπορείτε να ελέγξετε αποκλειστικά με κινήσεις των χεριών σας, κάτι που το καθιστά εξαιρετικά εύκολο στη χρήση ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν χειριστεί ξανά drone. Το Spark αυτόματα μπαίνει στο Gesture Mode μόλις απογειωθεί από το χέρι σας και με εντολές όπως το PalmControl μπορείτε να το μετακινήσετε, να καταγράψετε video ή να το καλέσετε πίσω.

Ζυγίζει 300 γραμμάρια, χωράει άνετα σε μια τσάντα και πέρα από κινήσεις χεριών μπορεί να το χειριστεί κάποιος και με controller ή smartphone. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι Alpine White, Sky Blue, Meadow Green, Lava Red Sunrise Yellow

Διαθέτει μηχανικό gimbal σταθεροποίησης 2 αξόνων και UltraSmooth τεχνολογία για μείωση των δονήσεων, αποδίδοντας σταθερό video 1080p ανάλυσης, με τον 1/2.3 ιντσών CMOS αισθητήρα με f/2.6 και wide-angle φακό των 25mm. Μπορεί να πετά σε μια προκαθορισμένη διαδρομή, ενώ έχει τη δυνατότητα και της αποφυγής εμποδίων. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 50km/h και η διάρκεια πτήσης του φτάνει τα 16 λεπτά.

Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου και στην Ελλάδα θα έρθει στην τιμή των €599.

Tags: