Τα νέα κινητά της Microsoft δε θα μοιάζουν σε τίποτα με τα σημερινά τηλέφωνα

Ο Satya Nadella υπόσχεται δυναμική επιστροφή
06 Μαΐου 2017 12:19
Τα νέα κινητά της Microsoft δε θα μοιάζουν σε τίποτα με τα σημερινά τηλέφωνα

Το ποσοστό της Microsoft στη mobile αγορά έχει συρρικνωθεί κάτω του 1% και δεν υπάρχει κανένας επίσημος προγραμματισμός για τα Windows 10 Mobile. Ωστόσο, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, έκανε μερικά πολύ ενδιαφέροντα σχόλια σε ένα podcast, αναφέροντας πως το είδος των τηλεφώνων που θα αναπτύξει η Microsoft στο μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα.

Οπότε, όταν λέτε ‘πότε θα κάνουμε περισσότερα τηλέφωνα’, είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε κι άλλα. Αλλά μπορεί να μη μοιάζουν στα τηλέφωνα που υπάρχουν σήμερα.

Το βάρος της κατασκευής το άφησε σε OEM συνεταίρους όπως η HP, η οποία ήδη κατασκευάζει Windows τηλέφωνα και τόνισε πως η εταιρία του θα επικεντρωθεί περισσότερο στη διαχείριση και την ασφάλεια, καθώς και στο Continuum.

Συνέχισε λέγοντας πως τη Microsoft προς το παρόν την ενδιαφέρει περισσότερο να φέρει τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το Android και το iOS και πρόσθεσε πως η Microsoft μπορεί να κατασκευάσει και hardware όταν το επιθυμεί, φέρνοντας ως παράδειγμα τα πρόσφατα Surface.