Surface Laptop: Φθηνότερο, ισχυρότερο και ανταγωνίζεται το Macbook Air

Επεκτείνεται η Surface σειρά προϊόντων
02 Μαΐου 2017 17:16
Surface Laptop: Φθηνότερο, ισχυρότερο και ανταγωνίζεται το Macbook Air

Στα πλαίσια του ειδικού event της αφιερωμένο στην εκπαίδευση, η Microsoft αποκάλυψε το νεότερο προϊόν που έρχεται να πλαισιώσει την Surface σειρά προϊόντων της. Ο λόγος γίνεται για το νέο εντυπωσιακό Surface Laptop, το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με την λεπτότερη LCD touch οθόνη που υπήρξε ποτέ σε laptop. Πρόκειται για ένα PixelSense πάνελ αφής με μέγεθος που φτάνει τις 13.5 ίντσες και με αναλογία 3:2. Την προστασία του έχει αναλάβει μια επίστρωση Corning Gorilla Glass 3.

Η εταιρία σημειώνει πως έχει μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια, έχοντας φροντίσει για παράδειγμα το laptop να ανοίγει πανεύκολα με το ένα χέρι. Παράλληλα, σε κανένα σημείο δεν υπάρχουν εμφανείς τρύπες για την έξοδο του ήχου, αφού τα Omnisonic Dolby Audio Premium ηχεία του είναι κρυμμένα κάτω από το πληκτρολόγιο και ο ήχος βγαίνει από τα ανοίγματα γύρω από τα πλήκτρα. Η επιφάνεια δίπλα από το πληκτρολόγιο και το trackpad είναι επενδυμένη με ένα ειδικό βελούδινο υλικό για πιο άνετη πληκτρολόγηση που δεν κουράζει τους καρπούς.

Το laptop έρχεται εξοπλισμένο με τα νέα Windows 10 S και θα έρχεται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα: platinum, burgundy, cobalt blue και graphite gold. Το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.3 κιλά και με την διάρκεια της μπαταρίας του να φτάνει τις 14.5 ώρες. Όπως τόνισε ο Panos Panay, που ανέλαβε την παρουσίασή του, είναι πιο δυνατό από ένα i7 MacBook Pro και η μπαταρία του έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οποιοδήποτε MacBook Air της αγοράς.

Το Surface Laptop κάνει χρήση των 7ης γενιάς επεξεργαστών της Intel και το βασικό μοντέλο θα ξεκινά με τιμή στα $999 και θα έρχεται με 128GB SSD και 4GB RAM. Η διαθεσιμότητα του θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.

Παράλληλα, η Microsoft παρουσίασε το νέο της Surface Arc Mouse που εύκολα μπορεί να συγκριθεί με το Magic Mouse της Apple μιας και φέρει αντίστοιχη επιφάνεια αφής στο μπροστά μέρος, αλλά έχει μια βασική διαφορά, ο σκελετός του λυγίζει για να είναι πιο εργονομικός σε αντίθεση με την επίπεδη επιφάνεια του Magic Mouse. Δείτε το εν δράσει στο βίντεο που ακολουθεί.