Νέα εφαρμογή γονικού ελέγχου από τη Samsung

Aνταμείβει τα παιδιά όταν ακολουθούν  το πρόγραμμα
02 Μαΐου 2017 06:40
Νέα εφαρμογή γονικού ελέγχου από τη Samsung

Η Samsung προσπαθεί να δώσει κίνητρα στα παιδιά να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το smartphone μέσω μιας νέας εφαρμογής. Ονομάζεται Marshmallow – δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση λογισμικού Android Marshmallow – και επιτρέπει στα παιδιά να κερδίζουν πόντους ακολουθώντας το προκαθορισμένο από τους γονείς τους πρόγραμμα χρήσης του τηλεφώνου. Τα παιδιά περιορίζονται στη χρήση 8 εφαρμογών, οι οποίες επιλέγονται από το γονέα, ο οποίος θέτει επίσης και μια ώρα ύπνου.

Ημερήσιες και εβδομαδιαίες αναφορές χρήσης καταγράφουν το πόσο το παιδί ακολούθησε το πρόγραμμα. Αν είναι μέσα στα όρια, ανταμείβονται με πόντους, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν για gift cards σε Amazon, Best Buy, Google Play και άλλα. Αν ξεφύγουν από το πρόγραμμα, χάνουν μέρος των πόντων που έχουν μαζέψει. Οι δωροκάρτες εξαργυρώνονται μόνο με την άδεια των γονέων.

Η ονομασία της εφαρμογής και η μεθοδολογία της βασίζονται σε ένα ψυχολογικό πείραμα του Πανεπιστημίου του Stanford, στο οποίο τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια μικρή ανταμοιβή άμεσα ή μια μεγάλη ανταμοιβή αν έκαναν υπομονή. Η προτίμηση της πλειοψηφίας ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή που ερχόταν αργότερα και συνδέθηκε έπειτα με έρευνες οι οποίες έδειχναν πως αυτή η στάση στη ζωή των παιδιών αύξανε τις πιθανότητες για ένα καλύτερο μέλλον. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή του Marshmallow app, υπόσχεται να μάθει στα παιδιά αυτοσυγκράτηση και σωστό καταμερισμό του χρόνου τους, χαρακτηριστικά χρήσιμα και για την ενήλικη ζωή τους.

Τέλος, αφού πρόκειται για μια εφαρμογή που ανέπτυξε η Samsung, είναι μόνο διαθέσιμη σε Samsung συσκευές.