Φόνος γυναίκας εξιχνιάζεται χάρη στο fitness band της

Ποιος όμως ήταν ο δράστης;
27 Απριλίου 2017 08:59
Φόνος γυναίκας εξιχνιάζεται χάρη στο fitness band της

Τα wearables αποθηκεύουν αρκετές πληροφορίες για εμάς και τις κινήσεις μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ήταν η αιτία για να εξιχνιαστεί ένας φόνος. Το 2015 ο Richard Dabate είπε στην αστυνομία πως ήρθε αντιμέτωπος με ένα μασκοφόρο διαρρήκτη. Όταν ο διαρρήκτης τον είχε ακινητοποιήσει στο πάτωμα, άκουσε τη γυναίκα του, Connie να μπαίνει στο σπίτι και της φώναξε να τρέξει για να σωθεί. Ο διαρρήκτης πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα.

Κάτι δεν πήγαινε καλά όμως με την κατάθεση του Dabate, αφού η αστυνομία δε βρήκε ίχνη διάρρηξης και τίποτα από το σπίτι δεν είχε κλαπεί. Ερευνώντας το Fitbit της γυναίκας του Connie συνειδητοποίησαν πως ο χρόνος που η γυναίκα γύρισε σπίτι δε συνάδει με την κατάθεση του άντρα. Το Fitbit έδειχνε πως η στιγμή σύμφωνα με την κατάθεση του άντρα που δολοφονήθηκε ήταν χωρίς δραστηριότητα και η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Connie οδηγούσε. Έπειτα υπάρχει δραστηριότητα 370 μέτρων πριν να σταματήσει οριστικά, με την αστυνομία να πιστεύει πως περιφερόταν στο σπίτι. Αν σύμφωνα με την κατάθεση του άντρα της, πάρκαρε και μπήκε στο σπίτι, δε θα είχε διανύσει απόσταση μεγαλύτερη των 38 μέτρων.

Τελικά ο Richard παραδέχτηκε πως είχε εξωσυζυγική σχέση, με την άλλη γυναίκα να είναι έγκυος με το παιδί του, ενώ είχε καταθέσει και αίτηση για να διεκδικήσει την ασφάλεια ζωής της μακαρίτισσας αξίας $475.000. Η αστυνομία συνέλαβε τον Richard με τις κατηγορίες του φόνου, της ψευδούς κατάθεσης και της αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων.