Η Google είναι η πρώτη ξένη εταιρία internet της Κούβας

Ξεκινούν τη λειτουργία τους οι τοπικοί servers
27 Απριλίου 2017 07:36
Η Google είναι η πρώτη ξένη εταιρία internet της Κούβας

Μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας και την άρση του εμπάργκο, οι αμερικανικές εταιρίες προσπαθούν να εδραιωθούν στο πανέμορφο νησί. Ο εθνικός πάροχος τηλεπικοινωνιών της χώρας, ETECSA, υπέγραψε συμφωνία με την Google το Δεκέμβριο και τώρα μπαίνει σε εφαρμογή, καθιστώντας την Google την πρώτη εταιρία internet που δραστηριοποιείται στην Κούβα.

Ο Chrome ήταν ήδη διαθέσιμος στους Κουβανούς από το 2014, ωστόσο σήμερα ενεργοποιείται το Google Global Cache (GGC), ένα παγκόσμιο δίκτυο της Google που αποθηκεύει τοπικά δημοφιλές περιεχόμενο για γρήγορη πρόσβαση. Έτσι, το εγχώριο δίκτυο της Κούβας θα φορτώνει πολύ πιο γρήγορα. Μέχρι τώρα η πρόσβαση στο internet γίνεται μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου που ενώνει την Κούβα με τη Βενεζουέλα, ενώ οι Κουβανοί μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω των 240 δημοσίων WiFi hotspots τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα, με χρέωση $1.5 ανά ώρα τη στιγμή που ο μέσος μηνιαίος μισθός δεν ξεπερνά τα $25.

Παρά τις ελπίδες για ταχεία ανάπτυξη του internet, η Κούβα παραμένει η χώρα με το μικρότερο βαθμό συνδεσιμότητας στο δυτικό ημισφαίριο.

Tags: