Αυτά είναι τα δεδομένα σας που συλλέγουν τα Windows 10

Η Microsoft απαντά στις ανησυχίες των χρηστών
05 Απριλίου 2017 17:41
Αυτά είναι τα δεδομένα σας που συλλέγουν τα Windows 10

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, από όταν δηλαδή τα Windows 10 κυκλοφόρησαν στην αγορά, η Microsoft αντιμετωπίζει παράπονα και έχει απαντήσει αρκετές φορές στις φοβίες των χρηστών σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγει το λειτουργικό τους σύστημα και την ιδέα πως οι όποιες ενέργειες κάνουν στον υπολογιστή τους οι χρήστες, παρακολουθούνται. Η αμερικάνικη εταιρία, ξεκινώντας από σήμερα, ενημέρωσε την δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων των Windows και πλέον θα δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγει με τα Windows 10.

Ο υπεύθυνος των Windows, Terry Myerson, δήλωσε χαρακτηριστικά σε ένα νέο του blog post:

Για πρώτη φορά, δημοσιεύσαμε μια πλήρη λίστα με τα διαγνωστικά στοιχεία που συγκεντρώνονται στην Basic ρύθμιση των Windows 10. Επίσης, θα παρέχουμε και μια λεπτομερή σύνοψη των δεδομένων που συλλέγουμε από τους χρήστες και στο Basic και στο Full επίπεδο των διαγνωστικών.

Η εταιρία δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της την μακροσκελή λίστα με τα στοιχεία που συλλέγει από τους υπολογιστές των χρηστών που έχουν επιλέξει το βασικό επίπεδο των διαγνωστικών.  Το βασικό επίπεδο επικεντρώνεται σε διαγνωστικά που αφορούν τυχόν σφάλματα που προκύπτουν, πληροφορίες για το hardware και τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Με το Creator’s Update που θα καταφθάσει στις 11 Απριλίου, η Microsoft αναμένεται να βελτιώσει τις επιλογές σχετικά με τη συλλογή στοιχειών των Windows 10.

Συγκεκριμένα, ο Myerson πρόσθεσε:

Οι ομάδες μας έχουν εργαστεί επιμελώς από την κυκλοφορία του Anniversary Update για να επαναξιολογήσουν τα δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα στο βασικό επίπεδο, για να κρατήσουν τις Windows 10 συσκευές ενημερωμένες και ασφαλείς. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μειώσει τον αριθμό των γεγονότων που συλλέγονται και έχουμε μειώσει περίπου στο μισό τον όγκο των δεδομένων που συλλέγουμε στο βασικό επίπεδο.