Γιγαντιαία drones θα είναι το μέλλον των μεταφορών

Με το μισό κόστος από την αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων
28 Μαρτίου 2017 06:09
Γιγαντιαία drones θα είναι το μέλλον των μεταφορών

Ο μεγαλύτερος όγκος των μεταφορών εμπορευμάτων στον κόσμο γίνεται δια θαλάσσης με τεράστια φορτηγά πλοία, όχι μόνο για τον όγκο που μπορούν να δεχτούν αλλά και για το απαγορευτικό κόστος της αεροπορικής μεταφοράς, το οποίο αυξάνεται κατακόρυφα με τα καύσιμα και το πλήρωμα. Μία startup εταιρία όμως πιστεύει πως βρήκε τη λύση με το Nautilus. Το τεράστιο drone των των 60 μέτρων - περίπου όσο ένα Boeing 777 - μπορεί να μεταφέρει φορτίο 100 τόνων πάνω από τον ωκεανό. Υπόσχεται να μειώσει το κόστος της αερομεταφοράς κατά 50%, αφαιρώντας το πλήρωμα και βελτιώνοντας την απόδοση του καυσίμου.

Το Nautilus μάλλον δε θα επιτρέπεται να πετάει πάνω από κατοικημένες περιοχές. Είναι σχεδιασμένο επίσης να προσθαλασσώνεται και να φορτώνει-ξεφορτώνει το φορτίο του σε λιμάνια. Ένα μικρότερο πρωτότυπο Nautilus των 10 μέτρων, έχει προγραμματιστεί για πτήση αυτό το καλοκαίρι στο San Francisco. Αν όλα πάνε καλά και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, το πλήρους μεγέθους drone θα ξεκινήσει τις πτήσεις το 2020.

Βέβαια όλα αυτά ίσως να αποτελούν απλά μεγαλόπνοα σχέδια, αν πραγματοποιηθούν όμως, θα δούμε μια νέα εποχή στις διηπειρωτικές μεταφορές, αφού ο χρόνος παράδοσης εμπορευμάτων θα μειωθεί σε μία μόλις μέρα, χωρίς υπερβολικά κόστη, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις online παραγγελίες σας.

Tags: