Η Blue Origin παρουσιάζει το νέο επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο New Glenn

Στα πρότυπα του Falcon 9 της SpaceX
08 Μαρτίου 2017 08:02
Η Blue Origin παρουσιάζει το νέο επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο New Glenn

Ας αρχίσει ο αγώνας του διαστήματος στον ιδιωτικό τομέα σκέφτηκαν πολλοί όταν είδαν την παρουσίαση του νέου επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου της Blue Origin. Ο Jeff Bezos, μαζί με την παρουσίαση του πρώτου του πελάτη, της γαλλικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών και δικτύων Eutelsat, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα animation για το πώς θα λειτουργεί ο New Glenn πύραυλος.

Θα είναι ικανός να μεταφέρει φορτίο 50 τόνων σε χαμηλή τροχιά ή 14 τόνους σε γεωσύγχρονη τροχιά και έπειτα να προσγειωθεί σε μια κινούμενη φορτηγίδα στον ωκεανό. Είναι πολύ μεγαλύτερος από τον New Shepard με τον οποίο η Blue Origin είχε πετύχει πρώτη την προσγείωση πυραύλου, ενώ υπάρχουν σημαντικές διαφορές στον αεροδυναμικό έλεγχο ο οποίος είναι παρών στο New Glenn.

Το New Glenn θα έρθει σε δύο εκδόσεις. Μία αυτή που φαίνεται στο video και αποτελείται από σώμα δύο επιπέδων και χρησιμοποιεί πολλαπλούς BE-4 κινητήρες. Η άλλη θα αποτελείται από σώμα τριών επιπέδων και θα μπορεί να μεταφέρει το Blue Moon όχημα της εταιρίας στη Σελήνη. Το New Glenn αναμένεται να είναι έτοιμο προς εκτόξευση το 2020.