Οι δορυφόροι του μέλλοντος θα είναι 3D-printed
Η Boeing, όντας μια κολοσσιαία εταιρία στον χώρο της αεροναυπηγικής, έχει στα πλάνα της να κατασκευάσει φθηνότερους 3D-printed δορυφόρους στο άμεσο μέλλον, ώστε να μειώσει φυσικά τα κόστη της. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Boeing σκοπεύει να υιοθετήσει νέες μεθόδους παραγωγής, που θα περιλαμβάνουν τη χρήση modular 3D εκτυπωμένων ανταλλακτικών και λιγότερους εργάτες από παλιότερα. Τώρα, ένας δορυφόρος της Boeing κοστίζει περίπου $150 εκατομμύρια για να κατασκευαστεί εξαιτίας της χειροκίνητης κατασκευής και συναρμολόγησης τους, μια διαδικασία που παίρνει κιόλας αρκετό χρόνο.
Τα 3D printed κομμάτια ενός δορυφόρου δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού η Airbus συνεργάζεται με την OneWeb -μια startup ιδιοκτησίας Virgin και Qualcomm- για μια αυτοματοποιημένη παραγωγή φθηνότερων, αλλά μικρότερων δορυφόρων. To μόνο αρνητικό με τους φθηνότερους 3D εκτυπωμένους δορυφόρους είναι πως έχουν διάρκεια ζωής 7-8 χρόνια σε σχέση με τα 15 χρόνια ζωής των παραδοσιακών.
Ο απώτερος στόχος της Boeing είναι να βελτιώσει και να αυξήσει την παραγωγή μεγάλων δορυφόρων ανά χρόνο, ούτως ώστε το τμήμα των διαστημοπλοίων να μοιάσει σε αυτό των αεροσκαφών, μιας και της παίρνει μόλις 11 μέρες για να φτιάξει ένα ολόκληρο Boeing 737.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.