NASA: Βρέθηκαν επτά κατοικήσιμοι πλανήτες στο μέγεθος της Γης

Μια σπουδαία ανακάλυψη για την ανθρωπότητα
23 Φεβρουαρίου 2017 10:30
NASA: Βρέθηκαν επτά κατοικήσιμοι πλανήτες στο μέγεθος της Γης

Μια τρομερά σημαντική ανακάλυψη για την ανθρωπότητα πραγματοποιήθηκε από την NASA. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Spitzer Space Telescope, αστρονόμοι ανακάλυψαν το πρώτο σύστημα που περιέχει επτά πλανήτες στο μέγεθος της Γης γύρω από ένα άστρο ονόματι TRAPPIST-1. Τρεις από αυτούς τους πλανήτες βρίσκονται στη κατοικήσιμη ζώνη του άστρου, τη περιοχή όπου είναι μεγάλες οι πιθανότητες να υπάρχει νερό, βασικό συστατικό για κατάλληλες συνθήκες ζωής. Η ανακάλυψη αυτή θέτει ένα νέο ρεκόρ, αυτό του μεγαλύτερου αριθμού πλανητών που έχει βρεθεί γύρω από ένα άστρο, έξω από το ηλιακό σύστημα μας. Όσοι πλανήτες βρίσκονται εκτός του ηλιακού συστήματος μας, αποκαλούνται επιστημονικά εξωπλανήτες και οι συγκεκριμένοι επτά απέχουν 39 έτη φωτός μακριά από τη Γη, στον αστερισμό του Υδροχόου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του Thomas Zurbuchen, associate administrator της NASA στο Science Mission Directorate τμήμα της πολιτείας Washington.

Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του παζλ στο να βρούμε κατοικήσιμα περιβάλλοντα, μέρη τα οποία είναι ευνοϊκά για τη ζωή. Η απάντηση στην ερώτηση "είμαστε μόνοι μας;" είναι στη κορυφή των προτεραιοτήτων της επιστήμης και η εύρεση αυτού του αριθμού πλανητών με αυτό το τρόπο για πρώτη φορά σε κατοικήσιμη ζώνη είναι ένα σπουδαίο βήμα προς αυτό το στόχο.